ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Youtubers μετέτρεψαν το Xiaomi Mi 9 σε gaming smartphone [βίντεο]

Οι άνθρωποι πίσω από το κανάλι YouTube Geekerwan αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους gaming smartphone χρησιμοποιώντας το Xiaomi Mi 9. Πήραν την τροφοδοτούμενη από Snapdragon 855 συσκευή και τη μετέτρεψαν σε τρελό gaming smartphone.

Η ιδέα ήταν πως ένα smartphone τριετίας έχει την ιπποδύναμη να αντέξει σύγχρονα, βαριά παιχνίδια για κινητά, ενώ μπορείς να το αγοράσεις αρκετά φθηνά ως μεταχειρισμένο. Στο συγκεκριμένο βίντεο, το Mi 9 με ραγισμένη πλάτη αγοράστηκε για περίπου 107 $.

Η μπαταρία 3.300 mAh του Mi 9 δεν αρκεί και μετατρέπεται σε 9.900 mAh. Προκειμένου να διαβάσει το μέγεθος της μπαταρίας τροποποιείται και το λογισμικό, κάτι που απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις.

Το επόμενο βήμα είναι να κάνουν overclock και overvolt το chipset. Με το τέλος της διαδικασίας η οθόνη μπορεί να λειτουργεί με ρυθμούς καρέ υψηλότερους από τους προβλεπόμενους από το εργοστάσιο.

xiaomi mi 9, Youtubers μετέτρεψαν το Xiaomi Mi 9 σε gaming smartphone [βίντεο]

Για να αντιμετωπίσουν τη θερμότητα, ετοιμάζουν ένα προσαρμοσμένο σύστημα θερμικής διαχείρισης. Αφαιρέθηκε η μονάδα της κάμερας και στη θέση της μπήκε μια ψύκτρα με ανεμιστήρα ψύξης 40 mm με θερμική ένωση. Ακόμη, προστέθηκε μια πλακέτα μετατροπέα DC σε DC για τη ρύθμιση ρεύματος σε έξοδο 5 V στον ανεμιστήρα ψύξης και διακόπτες για τον έλεγχο της ταχύτητας του ανεμιστήρα.

xiaomi mi 9, Youtubers μετέτρεψαν το Xiaomi Mi 9 σε gaming smartphone [βίντεο]

Τελικά, το Genshin Impact, ένα απαιτητικό παιχνίδι, είχε κατά μέσο όρο 39 καρέ ανά δευτερόλεπτο πριν από τροποποιήσεις με τις υψηλότερες ρυθμίσεις. Με τις τροποποιήσεις πέτυχε κατά μέσο όρο 50fps.

Το διαβάσαμε