ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

YouTube Vanced: Απεγκατάσταση προτείνει η Google!

Τα κακά νέα για το δημοφιλές Vanced συνεχίζονται, καθώς η Google επισημαίνει πλέον την εφαρμογή ως κακόβουλη. Παρότι οι σχεδιαστές του app, πριν το αποσύρουν οριστικά, τόνιζαν με κάθε τρόπο ότι είναι απόλυτα ασφαλές εφόσον η λήψη γινόταν μόνο από την επίσημη σελίδα τους, το apk συνεχίζει να διατίθεται από τρίτους. Δείτε ποια έκδοση του Vanced θεωρείται επικίνδυνη, αν πράγματι είναι επιβλαβής, ή αν η Google για κάποιους λόγους αποθαρρύνει τους χρήστες.

Featured Η Google Προειδοποιεί Τους Χρήστες Να Απεγκαταστήσουν Το YouTube Vanced 3

Να κρατήσω ή να καταργήσω το Vanced?

Όπως αναλύσαμε σε πρόσφατο οδηγό για το μπλοκάρισμα διαφημίσεων, οι σχεδιαστές του Vanced ανέφεραν ότι οι εγκατεστημένες εκδόσεις του Vanced θα συνεχίσουν να λειτουργούν για τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά σταματούν πλέον τη λήψη από την επίσημη σελίδα τους, καθώς η Google κινήθηκε νομικά και αξίωσε την οριστική απόσυρση του.

Η τελευταία έκδοση του Vanced Manager v2.6.2 που είχαμε παρουσιάσει βήμα προς βήμα πώς να την εγκαταστήσουμε, παραμένει έξω από το στόχαστρο της Google, όπερ σημαίνει ότι όσοι από εμάς την αξιοποιούμε, επί του παρόντος δεν θα έχουμε κάποιο ζήτημα ασφαλείας.

Το ανεξήγητο της υπόθεσης είναι ότι το Play Protect στοχεύει μόνο ορισμένες εκδόσεις της εφαρμογής Vanced Manager. Πιο συγκεκριμένα, την προηγούμενη έκδοση v2.6.0 η οποία διατίθεται σε διάφορα εναλλακτικά καταστήματα.

Βέβαια, εμείς εγκαταστήσαμε και αυτή την έκδοση σε παλαιότερο κινητό από το APKMirror, και δεν είδαμε καμία ειδοποίηση από το Play Protect, καθώς έτρεξε κανονικά.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες στο Reddit με νεότερα κινητά, αλλά και πολλά έγκυρα ξένα site αναφέρουν ότι το Play Protect αποκλείει ως κακόβουλη την έκδοση 2.6.0 της εφαρμογής.

Παρότι είναι γεγονός ότι οποιοσδήποτε μπορεί πλέον να φτιάξει ένα πραγματικό κακόβουλο λογισμικό καλυμμένο σε μια έκδοση του Vanced και να το διαθέτει για λήψη, όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα επικίνδυνο στην v2.6.0.

Αυτή η προειδοποίηση για επιβλαβές λογισμικό εγείρει ερωτήματα σχετικά με την εγκυρότητα της, καθώς συνέβη λίγο μετά αφού η Google είχε κινηθεί νομικά κατά του Vanced.

Το να λέει τώρα στους χρήστες ότι είναι κακόβουλο λογισμικό, επειδή το Vanced Manager μπορεί να χρησιμοποιεί πρόσβαση root για να εγκαταστήσει εφαρμογές, αποτελεί μια στοχευμένη και ενορχηστρωμένη καταστολή, και όχι μια έγκυρη ανησυχία για την ασφάλεια της συσκευής.

Εμείς προσωπικά πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν έχουμε πρόβλημα με το YouTube Vanced που είναι εγκατεστημένο σε νεότερες συσκευές. Σε γενικές γραμμές, αν ήδη έχουμε την έγκυρη έκδοση v2.6.2 από την επίσημη σελίδα του Vanced ή το GitHub, δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Το μόνο που θα μας απασχολήσει στο επόμενο διάστημα είναι μόνο το κατά πόσο θα αποδίδει σωστά αυτή η έκδοση χωρίς τις επίσημες ενημερώσεις.

Άλλωστε, έχουμε ήδη δημοσιεύσει τις εναλλακτικές λύσεις, με πρώτο και καλύτερο το NewPipe, έτσι ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…Το διαβάσαμε