ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Xiaomi 13: Με brand new τεχνολογία οθόνης και ακόμα πιο λεπτά πλαίσια

Ήδη έχει ξεκινήσει η φημολογία για το Xiaomi 13 και, σύμφωνα με τα όσα ακούγονται, θα έχει αρκετές αναβαθμίσεις συγκριτικά με το 12. Η πιο πρόσφατη από τις φήμες αφορά την οθόνη του, ένα δηλαδή από τα πλέον σημαντικά τμήματα των smartphone.

Ο γνωστός και αξιόπιστος leaker, Digital Chat Station, αποκάλυψε ότι η Xiaomi σχεδιάζει να δημιουργήσει μια οθόνη Quad-HD LTPO με πάνελ AMOLED.

Τι σημαίνουν αυτά:

Quad-HD — Ανάλυση 2560 x 1440p.

LTPO — σημαίνει βασικά ότι το τηλέφωνο μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης σε συγκεκριμένες συνθήκες.

AMOLED — μια οθόνη OLED με μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά είναι η καλύτερη ευελιξία.

To γεγονός ότι υπάρχει οθόνη AMOLED είναι αυτό που επιτρέπει στη Xiaomi να επιτύχει αυτό το εφέ καμπύλης στα δεξιά και αριστερά άκρα της οθόνης. Απαιτείται επίσης αν θέλει η εταιρεία να προσφέρει λεπτά πλαίσια, καθώς η οθόνη πρέπει να λυγίσει για αυτό το σκοπό. Ένα καλό παράδειγμα είναι το Nothing Phone (1), το οποίο έχει ομοιόμορφα λεπτά πλαίσια τριγύρω, χάρη στην ίδια τεχνολογία οθόνης.

Προηγούμενες φήμες υποστηρίζουν ότι το Xiaomi 13 θα έχει επίσης το καλύτερο chipset της Qualcomm μέχρι τώρα — το επερχόμενο Snapdragon 8 Gen 2. Εάν αυτό ισχύει, μόλις φτάσει ο Δεκέμβριος, όταν αναμένεται να ανακοινωθεί η σειρά Xiaomi 13, θα είναι ένα από τα τα πρώτα τηλέφωνα που διαθέτουν αυτό το τσιπ.

Το διαβάσαμε