ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Windows 11: Εύκολη γίνεται η αλλαγή του προεπιλεγμένου browser!

Η Microsoft ήρθε αντιμέτωπη με σκληρή κριτική και τώρα κάνει την αλλαγή του προεπιλεγμένου browser διαδικασία 1 κλικ.

Αρκετοί είναι οι χρήστες που έχουν ήδη αναβαθμίσει στα Windows 11. Δυστυχώς, όσοι έκαναν την αναβάθμιση ήρθαν αντιμέτωποι με μία περίεργη κατάσταση. Η αλλαγή του προεπιλεγμένου browser στα Windows ήταν δυσκολότερη απ’ όσο θα έπρεπε.

Μέχρι και πριν την ενημέρωση, ο χρήστης έπρεπε να αλλάξει αρκετές καταλήξεις αρχείων για να επιλέξει τον προεπιλεγμένο browser. Μέσα στο μενού Ρυθμίσεις > Εφαρμογές > Προεπιλεγμένες Εφαρμογές, οποιαδήποτε κατάληξη έγραφε «Microsoft Edge» έπρεπε να αλλάξει χειροκίνητα σε «Chrome» ή οποιονδήποτε άλλο browser. Μια διαδικασία κάπως δυσκολότερη που κανονικά θα έπρεπε να γίνονταν με 1 κλικ.

Ευτυχώς, η Microsoft διορθώνει επιτέλους αυτό το θέμα. Η ενημέρωση KB5011563 φέρνει τη λύση του ενός κλικ που όλοι οι χρήστες είχαν συνηθίσει από τα Windows 10. Αντί ο χρήστης να πρέπει να αλλάξει πολλαπλές καταλήξεις αρχείων, απλά πρέπει να πατήσει ένα κουμπί στο πάνω μέρος της σελίδας για να αλλάξει τον προεπιλεγμένο browser. Έπειτα, τα Windows 11 θα ενημερώσουν αυτόματα όλες τις απαιτούμενες καταλήξεις αρχείων.

Είναι αρκετά πιθανό η Microsoft να δυσκόλεψε τη διαδικασία αρχικά για να κρατήσει τους χρήστες στον Edge. Ούτως ή άλλως, οι περισσότεροι δεν θα καταλάβαιναν τι ακριβώς θα έπρεπε να κάνουν και ίσως τελικά να μην τους ένοιαζε αν οι σύνδεσμοι άνοιγαν με τον Edge. Παρ’ όλα αυτά, η σκληρή κριτική των χρηστών και άλλων εταιρειών (συμπεριλαμβανομένων των Mozilla και Google) προς τη Microsoft την ανάγκασε να φέρει την παραπάνω λύση.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε