ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Windows 11: Προσθέτουν αυτόματη προστασία από phising

Η Microsoft προσφέρει αυτόματη προστασία από το phishing στους χρήστες των Windows 11, που θα τους ειδοποιεί για τυχόν πιθανές επιθέσεις.

Η βελτιωμένη προστασία από το phising ενσωματώνεται στο λειτουργικό σύστημα Windows 11 και εντοπίζει αυτόματα τον κίνδυνο όταν οι χρήστες πληκτρολογούν τον κωδικό πρόσβασής τους σε οποιαδήποτε εφαρμογή ή ιστότοπο. Τα Windows κατανοούν εάν αυτή η εφαρμογή ή ο ιστότοπος είναι ασφαλής. Εάν όχι, ειδοποιεί τους χρήστες για κίνδυνο, ανέφερε η Microsoft.

Οι διαχειριστές μπορούν να γνωρίζουν ακριβώς πότε έχει κλαπεί ένας κωδικός πρόσβασης και να είναι εξοπλισμένοι για καλύτερη προστασία από τέτοιες επιθέσεις. Όταν τα Windows 11 προστατεύουν από μία επίθεση phishing, αυτή η πληροφορία απειλής καταρράκτη για να προστατεύσει άλλους χρήστες των Windows που αλληλεπιδρούν με άλλες εφαρμογές και ιστότοπους που υφίστανται την ίδια επίθεση.

Τα Windows αναλύουν πού πραγματοποιείται η εισαγωγή κωδικού πρόσβασης. Για οποιαδήποτε μη ασφαλή χρήση του κωδικού πρόσβασης που πληκτρολογήθηκε για τη σύνδεση στη συσκευή Windows, ενημερώνει τους χρήστες ότι πρέπει να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους και αναφέρει αυτόματα τη μη ασφαλή χρήση κωδικού πρόσβασης στο IT, ώστε το περιστατικό να μπορεί να παρακολουθηθεί. Εμφανίζεται μια προειδοποίηση διαλόγου αποκλεισμού που ζητά από τους χρήστες να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους εάν πληκτρολογήσουν τον κωδικό πρόσβασής τους σε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού ψαρέματος σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης Chromium ή σε μια εφαρμογή που συνδέεται με έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Το διαβάσαμε