ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

WiFi: Αδύναμο σήμα; Μπορεί να φταίει η θέση του ρούτερ

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το WiFi σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε τοποθετήσει το ρούτερ σε λάθος μέρος.

Η επιλογή της σωστής θέσης μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά όταν υπάρχουν περιορισμένα σημεία για το βασικό καλώδιο, ωστόσο ειδικός του USwitch.com αποκάλυψε τα έξι πράγματα που κάνουμε και επιδεινώνουν την κατάσταση.

WiFi: Μήπως το ρούτερ σας είναι σε λάθος θέση;- 6 συμβουλές για καλύτερη σύνδεση

1. Μην βάζετε το ρούτερ σε ντουλάπια

Τα ρούτερ WiFi δεν είναι τα πιο όμορφα αντικείμενα, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη που πολλοί επιλέγουν να τα κρύβουν σε ντουλάπια. Ωστόσο, αυτό μπορεί να έχει πολύ άσχημο αντίκτυπο στη σύνδεσή σας.

«Είναι ίσως το πιο συνηθισμένο λάθος», λέει ο Νικ Μπέικερ. «Το να το φυλάτε σε ένα ντουλάπι, σε ένα κουτί κάτω από τις σκάλες ή κρυμμένο σημαίνει ότι εμποδίζετε το μεγαλύτερο μέρος του σήματος WiFi».

2. Επιλέξτε ένα κεντρικό σημείο

Το ρούτερ εκπέμπει σήμα προς όλες τις κατευθύνσεις, επομένως όσο πιο κεντρικό, τόσο το καλύτερο. Το να το έχετε όσο δυνατόν πιο κοντά στο κέντρο του σπιτιού είναι το καλύτερο, καθώς έτσι μπορεί να φτάσει σε περισσότερα σημεία.

Η τοποθέτηση σε θέσεις, όπως για παράδειγμα ένα περβάζι, απλώς στέλνει το σήμα έξω, κάτι προφανώς ενετλώς ανώφελο.

3. Μην το βάζετε κοντά σε ενυδρεία

Εάν έχετε ενυδρείο ψαριών, αποφύγετε να τοποθετήσετε το ρούτερ ακριβώς δίπλα.

«Μόνο αν βάλεις το ρούτερ κάπου και το ενυδρείο μπροστά του», εξηγεί ο Νικ Μπέικερ. «Αν απλώς υπάρχει ενυδρείο στο δωμάτιο, είναι εντάξει, δεν θα απορροφήσει όλα τα ραδιοκύματα, απλώς θα εμποδίζει όπως κάθε άλλο έπιπλο».

4. Προσοχή σε μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές

Το ίδιο ισχύει και για την τηλεόραση– ειδικά αν έχετε κεραία. Εάν το ρούτερ βρίσκεται στην κουζίνα, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι κοντά στο φούρνο μικροκυμάτων, καθώς αυτό διαταράσσει όντως τη σύνδεση.

5. Μακριά από τα καλοριφέρ

Τα θερμαντικά σώματα αποτελούν μεγάλο απαγορευτικό, επειδή αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Ενώ η θερμότητα δεν επηρεάζει καθαυτή την σύνδεση, απλώς θα χαλάσει το ρούτερ.

6. Ελέγξτε αρχικά την ευρυζωνική ταχύτητα

Πριν αρχίσετε να ψάχνετε νέα σημεία για να μετακινήσετε το ρούτερ σας, βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα δεν είναι απλώς η ταχύτητα.

«Θα πρέπει να μπορείτε να βλέπετε στη συσκευή σας πόσες μπάρες έχετε στο WiFi σας. Γι’ αυτό, πριν τραβήξετε όλα τα καλώδια και αρχίσετε την “μετακόμιση”, ελέγξτε αν το WiFi είναι ισχυρό και κάντε ένα speed test».


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε