ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

What The Font: Το “Shazam” που σου βρίσκει τη γραμματοσειρά που βλέπεις

Το όνειρο του designer!

Ένα Shazam που σου βρίσκει τη γραμματοσειρά που βλέπεις μπροστά σου. Σίγουρα θα σου έχει τύχει αρκετές φορές: Να δεις μια επιγραφή, έναν τίτλο, ένα κείμενο, και να απορείς για το ποια είναι η γραμματοσειρά που έχει χρησιμοποιηθεί. Πλέον οι γραμματοσειρές είναι τόσες πολλές, που είναι αδύνατο να θυμάσαι το όνομα της κάθε μιας.

Κι όμως, μπορεί να το κάνει… μια εφαρμογή για εσένα. Η εφαρμογή WhatTheFont μπορεί να σου βρει το όνομα οποιασδήποτε γραμματοσειράς βλέπεις μπροστά σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φωτογραφίζεις την λέξη ή την φράση που σε ενδιαφέρει. Και αμέσως η εφαρμογή θα σου πει με ποια γραμματοσειρά έχει γραφτεί.

Ακόμα πάντως και αν δεν καταφέρει να βρει ακριβώς την γραμματοσειρά που έχει χρησιμοποιηθεί, θα σου παραθέσει μερικές άλλες που είναι παρόμοιες.

Μπορείς να κατεβάσεις το WhatTheFont σε Android και iOS.

Το διαβάσαμε: It’s Possible

korinious
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα 90s. Στην ηλικία των 6 ετών πληκτρολογούσα ήδη ακατάληπτες φράσεις στο MSWord του υπολογιστή που έτρεχε Win95 στο σπίτι. Παράλληλα, ξεδίπλωνα και το ταλέντο μου στη ζωγραφική στο MS Paint! Λίγα χρόνια αργότερα, ένιωσα πολύ hacker όταν έπαιξα το πρώτο μου crack-αρισμένο παιχνίδι (Age Of Empires II), μέχρι να μπει το Internet στη ζωή μου με τη γνωστή dial-up σύνδεση (54kbps) και το χρούτσου-χρούτσου στη γραμμή. Με τα πολλά, κατάλαβα ότι τα μπλιμπλίκια και η πληροφορική ήταν μονόδρομος, οπότε είπα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να κάνω το hobby μου επάγγελμα. Από το 2009 ταλαιπωρώ το Παν/μιο Πειραιά και τον εαυτό μου στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.