ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Web3: Το μέλλον του Ίντερνετ!

Ο εισηγητής του όρου και συνιδρυτής του Etherum, Γκάβιν Γουντ, εξηγεί γιατί θα είναι η πιο δημοκρατική έκδοση του Διαδικτύου – Όλα όσα υπόσχεται να αλλάξει το Web3

Ο Γκάβιν Γουντ θεωρείται ο εισηγητής του όρου «Web 3.0». Το 2014, χρησιμοποίησε τον συγκεκριμένο όρο όταν παρουσίασε για πρώτη φορά, το όραμά του αναφορικά με το μέλλον του Διαδικτύου.

Ο Γουντ, ο οποίος είναι ένας από τους συνιδρυτές του Ethereum καθώς και ιδρυτής της εταιρείας υποδομής blockchain Parity Technologies, μίλησε στο CNBC για το Web3. Η Web 1.0 εποχή ξεκίνησε με την ιδέα ενός ανοιχτού και αποκεντρωμένου Διαδικτύου, αλλά το Web2 – το Διαδίκτυο που γνωρίζουμε σήμερα – οδήγησε στη γέννηση εταιρειών τεχνολογίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων που έχουν ισχυρή επιρροή στο Διαδίκτυο.

Τι υπόσχεται να αλλάξει το Web3;

Για τον Γουντ, το Web3 είναι η πιο δημοκρατική έκδοση του Διαδικτύου. «Κανείς δεν θα έχει πραγματικά κανένα πλεονέκτημα έναντι οποιουδήποτε άλλου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Το Blockchain είναι η βασική τεχνολογία πίσω από το Web3. Συχνά συνδέεται με το κρυπτονόμισμα bitcoin καθώς είναι η τεχνολογία χάρη στην οποία δημιουργήθηκε. Όμως, το bitcoin δεν ανήκει σε μία εταιρεία ή πρόσωπο και δεν εκδίδεται από μια κεντρική αρχή όπως μια κεντρική τράπεζα. Αντίθετα, είναι αποκεντρωμένο και το δίκτυο συντηρείται από μια ομάδα ανθρώπων από διάφορα μέρη του κόσμου που «τρέχουν» εξειδικευμένους υπολογιστές.

Προς το παρόν, εμπιστευόμαστε τις εταιρείες για να παρέχουν τις υπηρεσίες που υπόσχονται. Αλλά αν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες του Web3 είναι χτισμένα σε blockchains και είναι συγχρόνως, και αποκεντρωμένα, τότε στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τον Γουντ θα πρέπει να εμπιστευόμαστε μόνο τους αλγόριθμους.

Web3 και κρυπτονομίσματα

Οι υποστηρικτές της Web3 εποχής είναι βέβαιοι πως τα κρυπτονομίσματα θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στο μέλλον του Διαδικτύου. Υπήρξαν χιλιάδες εικονικά νομίσματα που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά, ο Γουντ διαφωνεί με τη συγκεκριμένη άποψη, υποστηρίζοντας πως το Web3 όπως το φαντάζεται, δεν θα σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με τα κρυπτονομίσματα.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε