ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Vodafone vs OTE – Υπομονή 10 ημέρες για να μάθουμε την απόφαση της ΕΕΤΤ για τα ασφαλιστικά μέτρα!

Με την κατάθεση των υπομνημάτων των ΟΤΕ και Vodafone ολοκληρώθηκε χθες η ακρόαση του ΟΤΕ στην Επιτροπή Ακροάσεων της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ), για τα ασφαλιστικά που είχε καταθέσει η Vodafone, για τα πακέτα του ΟΤΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για το αν θα απορριφθούν ή θα γίνουν δεκτά τα επιχειρήματα της Vodafone θα ληφθεί εντός του επομένου δεκαημέρου.

Στόχος της EETT είναι να κινηθεί γρήγορα ώστε μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις, αφού λόγω των ασφαλιστικών μέτρων η έγκριση των πακέτων του ΟΤE έχει παγώσει.

Υπενθυμίζεται ότι η Vodafone κατέθεσε επιστολή στα μέσα Μαρτίου με την οποία ζητούσε να μην εγκριθούν τα πακέτα του ΟΤE που είχαν ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο.

Με την επιστολή η Vodafone ζητά επίσης να τεθεί άμεσα σε ισχύ το νέο επικαιροποιημένο Μοντέλο Ελέγχου Συμπίεσης Περιθωρίου (PSM – Price Squeeze Model) που ωστόσο ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί από την ΕΕΤΤ. Για το λόγο αυτό ο έλεγχος και η έγκριση των πακέτων γίνεται με το μοντέλο που είχε υιοθετηθεί από το 2011 και είχε επικαιροποιηθεί τελευταία φορά το 2020.

Αν τα ασφαλιστικά μέτρα απορριφθούν από την ΕΕΤΤ θα επαναξεκινήσει η έγκριση των πακέτων του ΟTΕ ώστε που στοχεύουν να δώσουν στους πελάτες του τη δυνατότητα να απολαμβάνουν διπλάσιες ταχύτητες internet. Aν όμως τα ασφαλιστικά μέτρα γίνουν δεκτά θα σταματήσουν οι εγκρίσεις των πακέτων που είχαν παρουσιαστεί στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

 

Τα πακέτα του ΟΤΕ

Από το Δεκέμβριο του 2021 έχουν καταθέτει προς έγκριση στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών τα 450 νέα πακέτα του ΟΤΕ, διπλασιάζοντας τις ταχύτητες στους πελάτες του με ανταγωνιστικές τιμές. Συνδρομητές της Cosmote με οικονομικό πρόγραμμα ταχύτητας έως 24Mbps, 50Mbps και 100Mbps αναβαθμίζονται σε ταχύτητα έως 50Mbps, 100Mbps και 200Mbps αντίστοιχα, χωρίς να προβούν σε καμία ενέργεια και χωρίς μεταβολή στη διάρκεια του συμβολαίου τους ή του μηνιαίου παγίου. Η αναβάθμιση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 2022.

Η Vodafone θεωρεί ότι η απόφαση του ΟΤΕ να διπλασιάσει τις ταχύτητες δωρεάν χωρίς να μειώνεται το δικό τους κόστος αναβαθμίσεων, οδηγεί σε τιμολογιακά πακέτα που οδηγούν σε συμπίεση περιθωρίου κέρδους γι’ αυτούς.

Πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις μεταξύ ΟΤΕ και Vodafone για το θέμα των τιμών χονδρικής των τελών για τη μεταφορά συνδρομητών τους από αστικά κέντρα σε καμπίνες (σήμερα το εφάπαξ τέλος είναι 33 ευρώ ανά σύνδεση).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ΟTΕ πρότεινε μεσοσταθμική μείωση 60% στην τιμή μαζικής μεταφοράς συνδρομητών τους από αστικά κέντρα σε καμπίνες, κάτι που όπως φαίνεται η Vodafone δεν θεωρεί ικανοποιητική, ζητώντας ταυτόχρονα μείωση στις τιμές της χονδρικής που η ΕΕΤΤ έχει αποφασίσει το 2020.

 


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε