ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

vivo X90 Pro: Τι προσφέρει ο αισθητήρας μιας ίντσας

Το vivo X90 Pro έφτασε με τον εντυπωσιακό, θηριώδη αισθητήρα Sony IMX989 μίας ίντσας, τον μεγαλύτερο μέχρι σήμερα στον κλάδο. Aυτός υποστηρίζεται από το νέο τσιπ ISP vivo V2.

O Sony IMX989 είναι ένας ισχυρός και ευέλικτος αισθητήρας εικόνας που προσφέρει μια σειρά προηγμένων λειτουργιών για υψηλής ποιότητας φωτογραφίες και βίντεο από smartphone.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του IMX989 είναι το μήκος του. Αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος αισθητήρας κάμερας smartphone. Καθώς είναι αισθητήρας 1 ίντσας, διαθέτει αρκετό χώρο για να επιτρέπει περισσότερο φως για απίστευτα λεπτομερή και ευκρινή λήψη εικόνων. Διαθέτει επίσης υψηλό δυναμικό εύρος, επιτρέποντας καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό και ακριβέστερη αναπαραγωγή χρωμάτων. Χρησιμοποιεί επίσης μια συστοιχία φίλτρων χρωμάτων Quad Bayer, η οποία επιτρέπει βελτιωμένη ευαισθησία στο φως και μειωμένο θόρυβο εικόνας.

Έχει μεγάλο διάφραγμα f/1.75 και μέγεθος pixel 3,2 μm (4 σε 1) που αυξάνει την πρόσληψη φωτός ανά pixel κατά 43 τα εκατό, επιτρέποντας φωτεινότερες και καθαρότερες νυχτερινές λήψεις.

Συνοπτικά, στο σύστημα κάμερας στο πίσω μέρος της συσκευής θα βρούμε τον portrait φακό των 50MP με f/1.6, τον ultra-wide φακό των 12MP με f/2.0 αλλά και τον κύριο φακό της 1 ίντσας στα 50MP με f/1.75 οπτικό σταθεροποιητή εικόνας (OIS) σχεδιασμένο από τη vivo που δίνει τη δυνατότητα σταθεροποίησης διπλάσια από το τυπικό OIS, ενώ ο αισθητήρας dTOF εξασφαλίζει ακόμα πιο καθαρές λήψεις σε νυχτερινές σκηνές χάρη στην ταχύτερη εστίαση.

Το διαβάσαμε