ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Twitter: Τέλος τα δωρεάν verified accounts από 1η Απριλίου

Τέλος αναμένεται να μπει στα δωρεάν verified accounts από λογαριασμούς χρηστών την επόμενη εβδομάδα, καθώς αναμένεται να τεθεί σε ισχύ ένα μοντέλο όπου μόνο οι συνδρομητές επί πληρωμή θα έχουν το blue tick.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το δίκτυο θα ξεκινήσει να τα αφαιρεί την 1η Απριλίου, ανέφερε σε tweet η εταιρεία. Είναι μια από τις πρώτες αλλαγές πολιτικής που ανακοινώθηκαν από τον ιδιοκτήτη Elon Musk κ, ο οποίος περιέγραψε το υπάρχον πρόγραμμα ως «διεφθαρμένο», λίγο μετά την ανάληψή του στα τέλη της περασμένης χρονιάς. Ο Μασκ άλλαξε γνώμη για αρκετές αλλαγές στο κοινωνικό δίκτυο, αλλά παρέμεινε σταθερός στην επιθυμία του να εξαλείψει το παλιό σύστημα επαλήθευσης.

Το Twitter έχει κάνει το μπλε σήμα επαλήθευσης ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της συνδρομής του Twitter Blue, την οποία ο Musk άρχισε να τιμολογεί με 8 δολάρια τον μήνα και τώρα προωθεί ως τον καλύτερο τρόπο για να απολαύσετε την υπηρεσία. Το πρόβλημα με τα bot του Twitter θα επιλυόταν επίσης αν υπήρχαν περισσότεροι συνδρομητές που πληρώνουν, λέει ο Musk. Οι χρήστες Paying Blue έχουν υψηλότερη προτεραιότητα στις απαντήσεις και τις αναζητήσεις, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της απάτης και των ανεπιθύμητων μηνυμάτων, σύμφωνα με την εταιρεία. Λαμβάνουν επίσης τις μισές διαφημίσεις και μπορούν να επεξεργάζονται tweets.

Ανάμεσα στα άτομα που ήταν επαληθευμένα χωρίς να πληρώσουν τη συνδρομή είναι πολλά δημόσια πρόσωπα και δημοσιογράφοι. Κατά τη διάρκεια των ετών λειτουργίας του Twitter πριν από τον Musk, αυτό το σύστημα βοήθησε στην επιβεβαίωση της αυθεντικότητας των δηλώσεων και των αναφορών που προέρχονταν από αυτούς τους λογαριασμούς και έκανε το Twitter μια πιο αξιόπιστη πηγή ειδήσεων.

Το διαβάσαμε