ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

TrendForce: Το iPhone 14 μπορεί να κοστίζει λιγότερο από όσο περιμένουμε

Αλλαγή στις τιμές των μοντέλων της επερχόμενης σειράς iPhone 14 αναμένεται να φέρει η κατάργηση του mini και η αντικατάστασή του από το Max. Ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι οι τιμές για τα δύο μοντέλα Pro θα αυξηθούν κατά 100$, αλλά η TrendForce έρχεται να υποστηρίξει ότι η αύξηση της τιμής θα είναι μικρότερη.

Πιο συγκεκριμένα, λέει πως το iPhone 14 μπορεί να είναι 50$ φθηνότερο από τον προκάτοχό του, που ξεκινούσε από 800 $. Βέβαια, πέρυσι υπήρχε το iPhone 13 mini για 700$ ως το φθηνότερο νέο μοντέλο. Οι αναλυτές συμφωνούν ότι το νέο iPhone 14 Max θα κοστίζει 100 δολάρια περισσότερο από το vanilla, δηλαδή στα 850$ ή 900$ ανάλογα με το ποιος θα έχει δίκιο.

Άλλο ένα σημείο συμφωνίας μεταξύ των αναλυτών είναι πως οι τιμές του Pro duo θα ανέβουν. Η TrendForce λέει 50$ και οι… άλλοι λένε 100$. Το σίγουρο είναι πως το νέο hardware είναι ακριβότερο.

Τα Pro θα έχουν αναβαθμίσεις που τα vanilla δεν θα δουν. Μεταξύ αυτών, το νέο chipset Apple A16, LPDDR5 RAM, νέες οθόνες LTPO 120Hz με λειτουργία AOD και νέο σύστημα Face ID, κύριες κάμερες υψηλότερης ανάλυσης 48MP με εγγραφή βίντεο 8K, νέες κάμερες ultrawide και πολλά άλλα. Τα vanilla iPhone 14 και 14 Max δεν θα έχουν καν το νέο chipset.

Η επίσημη ανακοίνωση έχει προγραμματιστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου, οπότε τότε θα τα μάθουμε όλα.

Το διαβάσαμε