ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

To ύπουλο throttling δεν πρέπει να περάσει!

Πριν από λίγες ημέρες, ένα από τα καλύτερα, πιο αναλυτικά και έμπιστα sites του είδους, το Anandtech αποκάλυψε ότι η OnePlus προέβαινε σε throttling των επιδόσεων των flagship συσκευών της, όπως το OnePlus 9 Pro. Με σημαντική επιβράδυνση σε κάποιες εφαρμογές, η ιστοσελίδα ανακάλυψε ότι το τηλέφωνο εξαιρούσε ορισμένες δημοφιλείς εφαρμογές, από τους πυρήνες υψηλών επιδόσεων του Snapdragon 888. Η δικαιολογία της; Όλα στο όνομα της εξοικονόμησης μπαταρίας.

Πιο συγκεκριμένα, η ίδια δημοσίευσε μια εκτενή απάντηση στα δημοσιεύματα, κύριο χαρακτηριστικό της οποίας ήταν ότι ο Snapdragon 888 είναι πλέον ovverkill σε συγκεκριμένα σενάρια, στην ουσία, κατακρίνοντας την Qualcomm, η οποία είναι τόσο καλή στην δουλειά της. Ωστόσο, το theverge δημοσιεύει τρία επιχειρήματα τα οποία ενέχουν τη θέση αντιλόγου.  Πάμε να τα δούμε συνοπτικά:

Αρχικά, η OnePlus πουλούσε συσκευές όλα αυτά τα χρόνια, με την ίδια να εστιάζει στις raw επιδόσεις κατά την εμπορική τους προώθηση. Και παρά την εστίαση στις κάμερες Hasselblad, τα OnePlus 9 Pro δεν αποτελούν εξαίρεση. Το tagline της OnePlus είναι Never Settle και η εταιρεία υποσχόταν μια flawlessly ‘Fast and Smooth’ εμπειρία από τα OnePlus 9 Pro, όπως χαρακτηριστικά τόνιζε.

Δεύτερον, το Anandtech δείχνει ότι κάνεις σημαντικές υποχωρήσεις. Το τηλέφωνο παρουσιάζει περισσότερη επιβράδυνση από ένα S21 Ultra, έχει χειρότερη μπαταρία από το δεύτερο, και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούν το ίδιο chip και την ίδια τεχνολογία οθόνης. Η επιβράδυνση αφορά σχεδόν κάθε εφαρμογή που είναι δημοφιλής στο Play Store.

Τρίτον, η OnePlus, δεν είπε σε κανέναν τίποτα. Και πλέον η εταιρεία προσπαθεί να κάνει το throttling να φαίνεται σαν μια ανεκτή συμπεριφορά, προς όφελός σου δηλαδή. Και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο με τον αρθρογράφο της ιστοσελίδας, ο οποίος σημειώνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια επικίνδυνη κατάσταση.

To ύπουλο throttling δεν πρέπει να περάσει! (στη 2η σελίδα)

Το διαβάσαμε

korinious
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα 90s. Στην ηλικία των 6 ετών πληκτρολογούσα ήδη ακατάληπτες φράσεις στο MSWord του υπολογιστή που έτρεχε Win95 στο σπίτι. Παράλληλα, ξεδίπλωνα και το ταλέντο μου στη ζωγραφική στο MS Paint! Λίγα χρόνια αργότερα, ένιωσα πολύ hacker όταν έπαιξα το πρώτο μου crack-αρισμένο παιχνίδι (Age Of Empires II), μέχρι να μπει το Internet στη ζωή μου με τη γνωστή dial-up σύνδεση (54kbps) και το χρούτσου-χρούτσου στη γραμμή. Με τα πολλά, κατάλαβα ότι τα μπλιμπλίκια και η πληροφορική ήταν μονόδρομος, οπότε είπα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να κάνω το hobby μου επάγγελμα. Από το 2009 ταλαιπωρώ το Παν/μιο Πειραιά και τον εαυτό μου στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.