ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

To YouTube παραβιάζει τους ίδιους τους όρους του


Mozilla Foundation: To YouTube παραβιάζει τους ίδιους τους όρους του

H έρευνα του Mozilla Foundation έδειξε ότι o αλγόριθμος για τα προτεινόμενα βίντεο του YouTube παραβιάζει τους όρους της ίδιας της πλατφόρμας. Τα συμπεράσματα αυτά βγήκαν μετά από έρευνα των δεδομένων που παραχώρησαν οικειοθελώς στη Mozilla χιλιάδες χρήστες του YouTube.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο αλγόριθμος πίσω από τη διαδικασία των προτεινόμενων βίντεο του YouTube παραβιάζει τους όρους και τις προϋποθέσεις της ίδιας της πλατφόρμας του YouTube, αφού μπορεί να δει κανείς στις προτάσεις αυτές βίντεο με παραπληροφόρηση, βίαιο περιεχόμενο, ρητορική του μίσους και αρκετές απάτες.

Ενοχλητικά βίντεο και άλλες περιπτώσεις υλικού που παραβιάζει τους όρους λειτουργίας του YouTube είναι πιο εύκολο να κυκλοφορήσει σε χώρες που δεν μιλούνται τα αγγλικά, σύμφωνα με τη μελέτη των στοιχείων από το Mozilla Foundation.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά από τα βίντεο που ήταν στις λίστες με τα προτεινόμενα του YouTube έχουν πλέον αφαιρεθεί από την πλατφόρμα, καθώς υπήρχε πρόβλημα με την παραβίαση των όρων αυτών. Είναι ξεκάθαρο ότι ο συγκεκριμένος αλγόριθμος της Google αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Το διαβάσαμε

korinious
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα 90s. Στην ηλικία των 6 ετών πληκτρολογούσα ήδη ακατάληπτες φράσεις στο MSWord του υπολογιστή που έτρεχε Win95 στο σπίτι. Παράλληλα, ξεδίπλωνα και το ταλέντο μου στη ζωγραφική στο MS Paint! Λίγα χρόνια αργότερα, ένιωσα πολύ hacker όταν έπαιξα το πρώτο μου crack-αρισμένο παιχνίδι (Age Of Empires II), μέχρι να μπει το Internet στη ζωή μου με τη γνωστή dial-up σύνδεση (54kbps) και το χρούτσου-χρούτσου στη γραμμή. Με τα πολλά, κατάλαβα ότι τα μπλιμπλίκια και η πληροφορική ήταν μονόδρομος, οπότε είπα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να κάνω το hobby μου επάγγελμα. Από το 2009 ταλαιπωρώ το Παν/μιο Πειραιά και τον εαυτό μου στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.