ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Το νυχτερινό.. ηλιακό πάνελ είναι γεγονός!

Μία νέα τεχνολογία επιτρέπει στα ηλιακά πάνελ να λειτουργούν και το βράδυ!

«Μια καθαρή νύχτα σημαίνει ότι το υπέρυθρο φως από την επιφάνεια των ηλιακών συλλεκτών μπορεί να ακτινοβολεί ελεύθερα στο διάστημα», γράφει το Interesting Engineering.

Αυτή η ροή ενέργειας επιτρέπει στη συσκευή που δημιουργήθηκε από τον ερευνητή Sid Assaworrarit και τους συναδέλφους του, ένα συνηθισμένο ηλιακό πάνελ εξοπλισμένο με θερμοηλεκτρική γεννήτρια, να παράγει μια μικρή ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας από τη μικρή διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του αέρα του περιβάλλοντος και της επιφάνειας ενός ηλιακού πάνελ που βλέπει στο χώρο.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, το φως που προέρχεται από τον Ήλιο χτυπά το ηλιακό κύτταρο, αλλά τη νύχτα τα πράγματα συμβαίνουν σχεδόν αντίστροφα» λέει ο Assawaworrarit… «Αυτό συμβαίνει επειδή τα ηλιακά πάνελ (όπως οτιδήποτε θερμότερο από το απόλυτο μηδέν) εκπέμπουν υπέρυθρη ακτινοβολία. Στην πραγματικότητα, το φως βγαίνει από το ηλιακό πάνελ τη νύχτα και το χρησιμοποιούμε για να παράγουμε ηλεκτρική ενέργεια τη νύχτα. Τα φωτόνια που βγαίνουν από το πάνελ τη νύχτα στην πραγματικότητα ψύχουν το ηλιακό κύτταρο», λέει.

Καθώς αυτά τα φωτόνια φεύγουν από την επιφάνεια του ηλιακού πάνελ που βλέπει στον ουρανό, μεταφέρουν θερμότητα. Αυτό σημαίνει ότι σε μια καθαρή νύχτα, όταν δεν υπάρχουν σύννεφα που αντανακλούν το υπέρυθρο φως πίσω στη Γη, η επιφάνεια ενός ηλιακού πάνελ θα είναι αρκετούς βαθμούς ψυχρότερη από τον αέρα γύρω του.

Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας οδήγησε τους επιστήμονες στην κατασκευή μιας συσκευής που ονομάζεται «θερμοηλεκτρική γεννήτρια» που μπορεί να συλλάβει μέρος της θερμότητας που ρέει από τον θερμότερο αέρα στον ψυχρότερο ηλιακό πάνελ και να τη μετατρέψει σε ηλεκτρική ενέργεια.

Η νέα ανακάλυψη μπορεί να έχει εφαρμογή για ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού, περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, που δεν έχει πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια. Οι άνθρωποι που ζουν σε αυτή την κατάσταση «μπορούν να βασίζονται στον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας και στη νέα ανακάλυψη τη νύχτα».

Σε αντίθεση με τις μπαταρίες που υποβαθμίζονται σημαντικά μετά από αρκετές χιλιάδες κύκλους φόρτισης, ο τύπος των θερμοηλεκτρικών γεννητριών που χρησιμοποιούνται σε αυτά τα ηλιακά πάνελ είναι συμπαγής, «άρα η διάρκεια ζωής είναι σχεδόν αιώνια, και επιπλέον δύναται να έχει πολλές άλλες εφαρμογές με ελάχιστο κόστος και απεριόριστη διάρκεια».


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε