ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Το Google Photos σύντομα θα κάνει πιο όμορφη την κάθε Android homescreen

Μόλις πριν από έναν χρόνο, η Google πρόσθεσε το Memories feature στο Google Photos. Είναι ένας όμορφος τρόπος να μας παρουσιάσει τις σημαντικές στιγμές του παρελθόντος, στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αγαπημένες δραστηριότητες και άλλα.

Η Google χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να αποφασίσει τι θα πάει στο Memories και το πετυχαίνει πολύ καλά. Στα iPhones υπάρχει ένα ειδικό widget που έκανε το ντεμπούτο του τον Οκτώβριο και το οποίο σου παρουσιάζει τις φωτογραφίες που έχουν ενταχθεί στο Memories απευθείας στη homescreen. Πλέον το XDA Developers εντόπισε μια γραμμή κώδικα στην έκδοση 5.49 του Google Photos app που δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι το widget καταφθάνει.

Ο κώδια δείχνει ότι οι χρήστες του Android θα μπορούν να τους παρουσιάζονται οι φωτογραφίες της κατηγορίας Memories ακόμη και ένα χρόνο πριν, απευθείας στη home screen.

Το διαβάσαμε

korinious
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα 90s. Στην ηλικία των 6 ετών πληκτρολογούσα ήδη ακατάληπτες φράσεις στο MSWord του υπολογιστή που έτρεχε Win95 στο σπίτι. Παράλληλα, ξεδίπλωνα και το ταλέντο μου στη ζωγραφική στο MS Paint! Λίγα χρόνια αργότερα, ένιωσα πολύ hacker όταν έπαιξα το πρώτο μου crack-αρισμένο παιχνίδι (Age Of Empires II), μέχρι να μπει το Internet στη ζωή μου με τη γνωστή dial-up σύνδεση (54kbps) και το χρούτσου-χρούτσου στη γραμμή. Με τα πολλά, κατάλαβα ότι τα μπλιμπλίκια και η πληροφορική ήταν μονόδρομος, οπότε είπα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να κάνω το hobby μου επάγγελμα. Από το 2009 ταλαιπωρώ το Παν/μιο Πειραιά και τον εαυτό μου στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.