ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Τι θα συμβεί αν τελειώσει ο αποθηκευτικός χώρος στον Google λογαριασμό σου!

Όπως γνωρίζεις, σαν χρήστης της Google, έχεις 15GB δωρεάν αποθηκευτικό χώρο. Αυτός, ο αποθηκευτικός χώρος, μοιράζεται μεταξύ των διάφορων υπηρεσιών της Google, όπως το Gmail, το Google Photos και το Google Drive. Οι χρήστες, κάποιες φορές, λόγω κάποιων αγορών, μπορεί να έχουν λάβει πρόσθετο μόνιμο αποθηκευτικό χώρο, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις έχουνε 15GB.

Και μια πρακτική που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, είναι αυτή της χρήσης του λογαριασμού Google σε πολλές συσκευές, όπως για παράδειγμα, σε ένα Android smartphone σε ένα tablet κ.α. Και όπως είναι φυσικό, ο χώρος αυτός σταδιακά γεμίζει και κάποια στιγμή, αν δεν πληρώσεις, θα τελειώσει.

Μόλις πριν από ένα χρόνο, η Google είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την παροχή του δωρεάν απεριόριστου αποθηκευτικού χώρου την 1η Ιουνίου, σχεδόν για όλους. Μέχρι τότε, τα uploads δεν μετρούσαν έναντι του διαθέσιμου χώρου, αν ικανοποιούσαν συγκεκριμένες απαιτήσεις. Πλέον, ο αποθηκευτικός χώρος, θα γεμίζει σημαντικά πιο εύκολα και εδώ βλέπουμε συνοπτικά τι θα συμβεί αν αυτό γίνει.

  • Gmail: Δεν θα μπορείς να στείλεις ή να λάβεις μηνύματα πλέον
  • Google Drive: τα νέα αρχεία δεν θα μπορούν να συγχρονιστούν πλέον και το ανέβασμα αρχείων δεν θα λειτουργεί. Νέα αρχεία, δεν θα μπορούν να δημιουργηθούν.
  • Google Photos: νέες φωτογραφίες ή videos δεν θα συγχρονίζονται πλέον

Αυτό είναι το ολοκαίνουργιο app του Google Drive και Google Photos: Εύκολος συγχρονισμός αρχείων παντού

Tip: Μπορείς να επισκεφθείς αυτόν τον σύνδεσμο και να διαπιστώσεις πόσος αποθηκευτικός χώρος σου έχει μείνει. Η σελίδα αναφέρει κάθε Google υπηρεσία και πόσο χώρο χρησιμοποιεί.

Το διαβάσαμε

korinious
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα 90s. Στην ηλικία των 6 ετών πληκτρολογούσα ήδη ακατάληπτες φράσεις στο MSWord του υπολογιστή που έτρεχε Win95 στο σπίτι. Παράλληλα, ξεδίπλωνα και το ταλέντο μου στη ζωγραφική στο MS Paint! Λίγα χρόνια αργότερα, ένιωσα πολύ hacker όταν έπαιξα το πρώτο μου crack-αρισμένο παιχνίδι (Age Of Empires II), μέχρι να μπει το Internet στη ζωή μου με τη γνωστή dial-up σύνδεση (54kbps) και το χρούτσου-χρούτσου στη γραμμή. Με τα πολλά, κατάλαβα ότι τα μπλιμπλίκια και η πληροφορική ήταν μονόδρομος, οπότε είπα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να κάνω το hobby μου επάγγελμα. Από το 2009 ταλαιπωρώ το Παν/μιο Πειραιά και τον εαυτό μου στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.