ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Θέλεις να αποφύγεις τις ουρές στα διόδια; Υπάρχει τρόπος

Χάρη στη διαλειτουργικότητα των διοδίων, οι ταξιδιώτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον πομποδέκτη τους σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους, ανεξαρτήτως παραχωρησιούχου.

Μαζική έξοδος από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία αναμένεται να σημειωθεί τις επόμενες μέρες, ενόψει των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, αρχής γενομένης από το προσεχές σαββατοκύριακο.

diodia anamoni e-pass kathisterisi

Οι εκδρομείς αναμένεται να κατακλύσουν τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει καθυστερήσεις στα διόδια, ή ακόμα και ουρές χιλιομέτρων.

Για την αποφυγή της κυκλοφοριακής συμφόρησης στα διόδια του οδικού δικτύου της ελληνικής επικρατείας, οι οδηγοί καλούνται να προμηθευτούν ένα e-pass, δηλαδή τον πομποδέκτη που τοποθετείται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου και σημαίνει το αυτόματο άνοιγμα της μπάρας.

διοδια ενιαιο e-pass

Οι ταξιδιώτες που διαθέτουν πομποδέκτη χρησιμοποιήσουν τις αυτόματες ηλεκτρονικές λωρίδες πληρωμής τέλους διοδίου, παρακάμπτοντας τη συναλλαγή με κάποιο εισπράκτορα. Επομένως αποφεύγονται οι ουρές, και το ταξίδι γίνεται δίχως να ταλαιπωρηθούν οι εκδρομείς.

Από τον Νοέμβριο, μάλιστα, του 2020 έχει τεθεί σε ισχύ το καθεστώς της διαλειτουργικότητας το οποίο επιτρέπει στους ταξιδιώτες να κινούνται σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας με ενιαίο e-pass (πομποδέκτη).

Αυτό σημαίνει πως μπορούν να περνούν από οποιοδήποτε σταθμό διοδίων χρησιμοποιώντας τον πομποδέκτη που ήδη διαθέτουν, ανεξαρτήτως παραχωρησιούχου. Ειδικότερα, το ενιαίο e-pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα διόδια των εξής αυτοκινητοδρόμων της Ελλάδας:

– Αττική Οδός
– Ολυμπία Οδός (Ε.Ο. Ελευσίνας- Κορίνθου-Πατρών)
– Μορέας (Ε.Ο Κορίνθου-Τριπόλεως-Καλαμάτας)
– Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Ε.Ο. Αθήνας – Θεσσαλονίκης, Τμήμα Μαλιακός-Κλειδί)
– Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
– Νέα Οδός (αυτοκινητόδρομος «Ιόνια Οδός» από Αντίρριο έως Ιωάννινα και τμήμα αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε.)
– Κεντρική Οδός (αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος [Ε65] και τμήμα αυτοκινητόδρομου Α.Θ.Ε.)
– Εγνατία Οδός (από την Ηγουμενίτσα του Νομού Θεσπρωτίας έως τους Κήπους του Νομού Έβρου)

διοδια ενιαιο e-pass
Ο οδηγός θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι στο e-pass του έχει προστεθεί από πριν το απαραίτητο ποσό, κάτι που γίνεται ηλεκτρονικά (με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα) μέσω της σελίδας του αυτοκινητοδρόμου, από όπου έχει γίνει η προμήθειά του, ή με φυσική παρουσία από τα Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών (Σ.Ε.Π.) του δικού του παρόχου.

Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει πομποδέκτη της Αττικής Οδού, δεν μπορεί να τον «φορτώσει» με χρήματα σε Σ.Ε.Π. της Νέας Οδού.

Τέλος, τα εκπτωτικά προγράμματα της κάθε εταιρείας αφορούν μόνο τους συνδρομητές τους. Επί παραδείγματι, ένας οδηγός με πομποδέκτη της Αττικής Οδού δεν μπορεί να επωφεληθεί της έκπτωσης που προσφέρει στα διόδιά της η Ολύμπια Οδός.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε