ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Tesla: Την εξόρυξη λιθίου σκέφτεται ο Μασκ

Η Tesla ίσως δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην εξόρυξη και επεξεργασία λιθίου, καθώς το κόστος του μετάλλου, το οποίο αποτελεί ένα πολύ βασικό συστατικό στην κατασκευή μπαταριών, έχει αυξηθεί πολύ το τελευταίο διάστημα.

«Η τιμή του λιθίου έχει φτάσει σε τρελά επίπεδα», έγραψε ο CEO της Tesla, Ιλον Μασκ στο Twitter. «Δεν υπάρχει έλλειψη από το ίδιο το στοιχείο, καθώς το λίθιο υπάρχει σχεδόν παντού στη Γη, αλλά ο ρυθμός εξαγωγής/βελτιστοποίησης είναι αργός», σημείωσε.


 

Ο ιδιοκτήτης της Tesla και της διαστημικής εταιρείας SpaceX απάντησε σε ένα tweet που έδειχνε τη μέση τιμή του λιθίου ανά τόνο τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η οποία δείχνει την τεράστια αύξηση των τιμών από το 2021. Σύμφωνα με την Benchmark Mineral Intelligence, το κόστος του μετάλλου έχει αυξηθεί περισσότερο από 480% τον τελευταίο χρόνο.

Υπάρχουν πράγματι κοιτάσματα λιθίου σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ.

Το λίθιο είναι πολύτιμο για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων επειδή είναι τόσο το ελαφρύτερο μέταλλο όσο και το λιγότερο πυκνό στερεό στοιχείο στη γη. Αυτό σημαίνει ότι οι μπαταρίες που κατασκευάζονται με λίθιο έχουν υψηλή αναλογία ισχύος προς βάρος, κάτι που είναι σημαντικό όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε μεταφορικά μέσα.

Το tweet της Παρασκευής δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Mασκ μίλησα δημόσια για την ιδέα της Tesla να εξορύξει το δικό της λίθιο.

Το 2020, η Tesla εξασφάλισε δικά της δικαιώματα για την εξόρυξη λιθίου στη Νεβάδα, μετά την κατάρρευση μιας συμφωνίας για την αγορά μιας εταιρείας εξόρυξης λιθίου, σύμφωνα με το Fortune.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…Το διαβάσαμε