ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Τα ρομπότ έμαθαν να.. ξεφλουδίζουν μπανάνες!

Στις μέρες μας, τα ρομπότ εκτελούν ανθρώπινες δραστηριότητες που ξεπερνούν κατά πολύ το απλό περπάτημα και την ομιλία.

Έχουμε δει τον ρομποτικό σκύλο της Boston Dynamics να εξερευνά τα ερείπια της Πομπηίας και να πουλά έργα τέχνης για να συγκεντρώσει χρήματα για την Ουκρανία – ακόμα και μια ρομποτική «κατσίκα» που μπορεί κανείς να καβαλήσει και να πάει βόλτα.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένα πεδίο στο οποίο οι τεχνητοί μας φίλοι δεν είναι τόσο καλοί: οι απλές, καθημερινές εργασίες που ωστόσο απαιτούν απαλό άγγιγμα. Το πιθανότερο είναι πως αν δώσετε κάτι εύθραυστο σε ένα ρομπότ, θα συνθλίψει το αντικείμενο στα μεταλλικά «χέρια» του μέσα σε ακαριαία.

Τα ρομπότ μπορούν πλέον να ξεφλουδίζουν μπανάνες χωρίς να τις διαλύουν
Όχι πια! Επιστήμονες του Εργαστηρίου ISI του Πανεπιστημίου του Τόκιο χρησιμοποίησαν με επιτυχία την «εκμάθηση μηχανών» για να διδάξουν σε ρομπότ τους πώς να καθαρίζουν μαλακά φρούτα -όπως μια μπανάνα- χωρίς να τα συνθλίβουν.

Αν και ο χειρισμός μαλακών υλικών εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για τα περισσότερα ρομπότ, τα εν λόγω μοντέλα κατάφεραν να αναπτύξουν τις κινητικές δεξιότητες που απαιτούνται για την αποφλοίωση μιας μπανάνας μετά από ώρες εκπαίδευσης με ανθρώπινο χειριστή.

Η εντολή παραμένει απαιτητική για τα ρομπότ, και αποτελείται συνολικά έντεκα βήματα μεταξύ των οποίων το πιάσιμο της μπανάνας, το μάζεμά της από το τραπέζι, ο εντοπισμός της άκρης της μπανάνας, το ξεφλούδισμα και η προσαρμογή της λαβής ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί όλη η φλούδα.

Τα ρομπότ μπορούν πλέον να ξεφλουδίζουν μπανάνες χωρίς να τις διαλύουν
Το ρομπότ χρειάστηκε τρία λεπτά για να εκτελέσει τη διαδικασία, οπότε μάλλον είστε ακόμα πολύ πιο γρήγοροι.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μόνοι σας την απίστευτη επιδεξιότητα του ρομπότ επί το έργον.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

 

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε