ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Τα κρυφά maps του iOS και του Android παρακολουθούν κάθε σου κίνηση! Πώς να τα διαγράψεις

Γνώριζες ότι το iPhone έχει ένα κρυφό χαρακτηριστικό το οποίο παρακολουθεί τα μέρη που επισκέπτεσαι; Και αν οι πληροφορίες αυτές πηγαίνουν στην Apple; Όχι, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς όλες οι πληροφορίες είναι κρυπτογραφημένες και δεν μπορούν να διαβαστούν από την Apple. Το χαρακτηριστικό αποκαλείται Significant Locations, ή στα ελληνικά σημαντικές τοποθεσίες και αποτελεί μέρος των Location Services, δηλαδή των υπηρεσιών τοποθεσίας.

Το iOS παρακολουθεί κάθε κίνηση, αν και τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα!

Τι είναι ακριβώς το Σημαντικές τοποθεσίες; Σύμφωνα με την Apple επιτρέπει στο iPhone να μαθαίνει τοποθεσίες που επισκέπτεσαι συχνά για να μπορεί να σου παρέχει χρήσιμες πληροφορίες τοποθεσίας στην εφαρμογή χαρτών στο Calendar στο Photos και αλλού. Όπως έχουμε αναφέρει, οι πληροφορίες αυτές είναι κρυπτογραφημένες, δεν μπορεί να τις διαβάσει η Apple αλλά ακόμη και να δώσεις για λίγο το iPhone σε κάποιον φίλο δεν θα μπορέσει να διαβάσει τα δεδομένα αν δεν περάσει το Face ID ή το Touch ID. Η Apple εξηγεί αναλυτικά πως μπορεί να γίνει η διαγραφή!

Διαγραφή σημαντικών τοποθεσιών στο iPhone

Η εφαρμογή «Χάρτες» καταγράφει τα μέρη που έχετε επισκεφθεί πρόσφατα, καθώς και το πότε και πόσο συχνά τα επισκεφθήκατε. Οι Χάρτες χρησιμοποιούν αυτές τις πληροφορίες για να σας προσφέρουν εξατομικευμένες υπηρεσίες όπως προβλεπτική δρομολόγηση κίνησης. Δεν είναι δυνατή η διαγραφή αυτών των πληροφοριών.

Σημείωση: Οι Σημαντικές τοποθεσίες είναι διατερματικά κρυπτογραφημένες και δεν μπορεί να τις διαβάσει η Apple.

Μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» > «Απόρρητο» > «Υπηρεσίες τοποθεσίας» > «Υπηρεσίες συστήματος» και αγγίξτε «Σημαντικές τοποθεσίες».

Αγγίξτε «Εκκαθάριση ιστορικού». Αυτή η ενέργεια εκκαθαρίζει όλες τις σημαντικές τοποθεσίες σας σε οποιαδήποτε συσκευή έχετε συνδεθεί με το ίδιο Apple ID.

Μην πιστέψεις τα videos που βλέπεις στο TikTok που αναφέρουν ότι η Apple παρακολουθεί τους χρήστες της. Για ακόμη μια φορά τα δεδομένα είναι end to end encrypted.

Η περίπτωση του Android

Το Android από την μεριά του έχει ένα χαρακτηριστικό το Timeline. Μπορείς να διαγράψεις συγκεκριμένες τοποθεσίες που έχεις επισκεφθεί, ενώ μπορείς να απενεργοποιήσεις το χαρακτηριστικό συνολικά στο System > Location > Location services > Google Location History (ιστορικό τοποθεσίας Google). Βέβαια, χάνεις κάποια χαρακτηριστικά, όπως το Google Photos για παράδειγμα δεν θα μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα άλμπουμ βάσει των μερών που έχεις επισκεφθεί.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε