ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Tο iPhone 14 με chipset A15 και το 14 Pro με A16;

Ο διάσημος αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo είχε δηλώσει τον Μάρτιο ότι οι δύο πρώτες βαθμίδες του iPhone 14, το iPhone 14 και το iPhone 14 Max, θα διαθέτουν ένα τσιπ A15 ενώ μόνο τα μοντέλα Pro θα έχουν ένα νέο A16 Bionic. Μια νέα αναφορά από το TrendForce επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες.

Αυτό θα διέφερε από την τρέχουσα στρατηγική της Apple να εξοπλίζει όλα τα κορυφαία iPhone με το ίδιο τσιπ. Για παράδειγμα, τα iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max είναι όλα εξοπλισμένα με το ίδιο τσιπ A15.

Η απόφαση αυτή για το hardware πιθανότατα οφείλεται στις ελλείψεις της αλυσίδας εφοδιασμού σε ολόκληρη τη βιομηχανία που αναγκάζουν την Apple να μην παρέχει το νεότερο chipset στα μοντέλα χαμηλότερης βαθμίδας της. Και αυτό είναι το λογικό, αφού η εταιρεία θα προτιμούσε να επικεντρώσει την αλυσίδα εφοδιασμού της στην παραγωγή των μοντέλων Pro που είναι ακριβότερα.

Σε μια έκδοση Απριλίου του ενημερωτικού δελτίου του, ο Mark Gurman του Bloomberg συμφώνησε ότι τα τυπικά μοντέλα iPhone 14 «είναι πιθανό να μένουν στο A15 του περασμένου έτους ή σε μια παραλλαγή του».

Το διαβάσαμε