ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Σύμπαν: H σκοτεινή ύλη ίσως είναι υποπροϊόν άλλων διαστάσεων!

Μια νέα ενδιαφέρουσα θεωρία για τη μυστηριώδη σκοτεινή ύλη ανέπτυξε διεθνής ομάδα ερευνητών. Η σκοτεινή ύλη στην αστρονομία και στην κοσμολογία είναι ένας υποθετικός τύπος ύλης που συνεισφέρει κατά μεγάλο ποσοστό στη συνολική μάζα του Σύμπαντος.

Η σκοτεινή ύλη δεν εκπέμπει ούτε απορροφά φως ή άλλη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία τουλάχιστον σε βαθμό τέτοιο που να την καθιστά εντοπίσημη από τηλεσκόπια ή άλλα όργανα. Η ύπαρξη και οι ιδιότητές της βασίζονται στις βαρυτικές επιδράσεις πάνω στην ορατή ύλη, στην ακτινοβολία και στη μεγάλης κλίμακας δομή του Σύμπαντος. Σύμφωνα με την ερευνητική αποστολή Planck και πάνω στη βάση του Καθιερωμένου Προτύπου η συνολική υλοενέργεια (ύλη-ενέργεια) του Σύμπαντος περιέχει 4,9% συνηθισμένη ύλη, 26,8% σκοτεινή ύλη και 68,3% σκοτεινή ενέργεια. Συνεπώς, η σκοτεινή ύλη υπολογίζεται ότι συνεισφέρει κατά 84,5% στη συνολική ύλη και κατά 26,8% στο συνολικό περιεχόμενο του σύμπαντος.

Οι ερευνητές από τη Γαλλία και τη Νότιο Κορέα με δημοσίευση τους στην επιθεώρηση «Physical Review Letters» αναφέρουν ότι η σκοτεινή ύλη αποτελείται από το υποθετικό σωματίδιο βαρυτόνιο το οποίο είναι φορέας της βαρυτικής αλληλεπίδρασης. Σύμφωνα με την κρατούσα θεωρία τα βαρυτόνια εμφανίστηκαν αμέσως μόλις εκδηλώθηκε η Μεγάλη Έκρηξη το φαινόμενο από το οποίο προέκυψε το Σύμπαν. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα βαρυτόνια (και άρα η σκοτεινή ύλη) είναι κοσμικά κατάλοιπα κάποιων έξτρα διαστάσεων πέραν των τριών διαστάσεων του χώρου και του χρόνου που λογίζεται ως τέταρτη διάσταση που εμείς αναγνωρίζουμε και βιώνουμε στο Σύμπαν.

Στη νέα μελέτη αναφέρεται πώς όταν βαρύτητα έρχεται σε επαφή με αυτές τις έξτρα διαστάσεις που παραμένουν αθέατες σε εμάς το αποτέλεσμα είναι να παράγονται βαρυτόνια και έτσι να συντηρείται με αυτόν τον τρόπο η παρουσία της σκοτεινής ύλης και των (όποιων) φαινομένων που παράγει.Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε