ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Σταματήστε τα αυτόματα updates του iPhone! Δείτε το λόγο

Αν περιμένουμε να γίνουν αυτόματα τα updates, ίσως βάλουμε τη συσκευή – και τον εαυτό μας – σε κίνδυνο
Όλοι μας έχουμε προβλήματα και, σε έναν ιδανικό κόσμο, το κινητό μας θα τα έλυνε, δε θα δημιουργούσε περισσότερα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότεροι έχουμε επιλέξει να γίνονται αυτόματα τα updates στη συσκευή μας: γλιτώνουμε χρόνο κι έχουμε ένα λιγότερο πράγμα στο μυαλό μας.

Όσοι έχουμε iPhone, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Κι αυτό γιατί πολλές φορές, παρότι έχουμε ενεργοποιήσει την «αυτόματη ενημέρωσή» τους, περνούν μέρες – ακόμα κι εβδομάδες – μέχρι να γίνει τελικά το update του λειτουργικού τους συστήματος. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Έχετε iPhone; Πρέπει να σταματήσετε τα αυτόματα updates και υπάρχει λόγος

Όπως αναφέρει το Forbes, η Apple δίνει τα updates «πρώτα στους χρήστες που τα αναζητούν στις Ρυθμίσεις, και 1-4 εβδομάδες αργότερα, όταν θα έχουν πια feedback για το πόσο αποτελεσματική είναι η ενημέρωση, την παρέχουν στις συσκευές που έχουν ενεργοποιήσει το auto-update».

Αυτό σημαίνει πως η Apple περιμένει να δει αν οι πρώτοι χρήστες θα εντοπίσουν τα διάφορα bugs, κι έπειτα προωθούν την τελευταία έκδοση του iOS σε όλους τους υπόλοιπους. Υπάρχει όμως κι ένας ακόμη λόγος, ίσως πιο προφανής: Τα updates δε γίνονται αμέσως σε όλους, για να μην υπερφορτωθούν οι servers της εταιρείας.

Τι μπορούμε να κάνουμε, αν θέλουμε την τελευταία έκδοση του iOS στη συσκευή μας χωρίς να περιμένουμε

Οι ειδικοί συμφωνούν στο εξής: Τα updates πρέπει να γίνονται αμέσως μόλις κυκλοφορήσει η νέα έκδοση. Η προσέγγιση της Apple, ενώ είναι ωφέλιμη για την εταιρεία, μπορεί να μας παραπλανήσει και να μας δώσει εσφαλμένη αίσθηση ασφάλειας, διότι οι hackers ήδη γνωρίζουν τις «τρύπες» της ήδη υπάρχουσας έκδοσης και ξέρουν πού να στοχεύσουν, ενώ εμείς μένουμε ήσυχοι πως όλα είναι καλά.

Ο σύμβουλος κυβερνοασφαλείας Jake Moore, ο οποίος εργάζεται στην ESET εξηγεί πως «όταν δε γίνεται άμεσα η αυτόματη ενημέρωση, το iPhone μπορεί να βρεθεί εκτεθειμένο για αδικαιολόγητα μεγάλο χρονικό διάστημα, βάζοντας τον χρήστη του σε κίνδυνο. Πρέπει λοιπόν να ελέγχουμε πάντα για νέα updates, ώστε να τα κατεβάζουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Θα έπρεπε να στέλνει ειδοποιήσεις η Apple κάθε φορά που κυκλοφορεί update για να το κατεβάζουμε; Σίγουρα. Μέχρι να γίνει κάτι τέτοιο, ας κοιτάζουμε τις Ρυθμίσεις μας μία φορά την εβδομάδα, σε περίπτωση που βγει κάτι νέο και πρέπει να το κατεβάσουμε.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε