ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Smartphones: [1999-2019] Ποιο λειτουργικό σύστημα άντεξε στο χρόνο; (video)

Οι περισσότεροι από εμάς έχουν μετατρέψει το smartphone τους σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Σχεδόν οι περισσότερες εργασίες μας γίνονται εύκολα μέσω του κινητού μας τηλεφώνου, ιδιαίτερα τα τελευταία 5 χρόνια. Ωστόσο, στην πραγματικότητα τα smartphones έχουν μια μακρά και ένδοξη ιστορία — σε σημείο που αν ήταν άνθρωποι, θα είχαν νόμιμο δικαίωμα να πιουν αλκοόλ!

Για να μας θυμίσει την ιστορία τους, το κανάλι “Data is Beautiful” στο Youtube, δημοσίευσε ένα βίντεο με την άνοδο και την πτώση των διάφορων λειτουργικών των smartphone κατά τα τελευταία 20 χρόνια.

Παρατηρώντας το βίνδεο, αυτό που μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι είναι η κυριαρχία του Android και του iOS τα προηγούμενα χρόνια. Προσωπικά, δε με εκπλήσσει το πόσο γρήγορα πέθαναν τα Windows Phones, παρά τον όλο θόρυβο που είχαν κάνει. Φυσικά, ξεχωρίζει και η ηγεμονία του Symbian πριν την άνοδο και την κυριαρχία του Android και του iOS. Εξαιρετικό λειτουργικό στα νιάτα μας και τα νιάτα του!

Το διαβάσαμε: Android Police

korinious
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα 90s. Στην ηλικία των 6 ετών πληκτρολογούσα ήδη ακατάληπτες φράσεις στο MSWord του υπολογιστή που έτρεχε Win95 στο σπίτι. Παράλληλα, ξεδίπλωνα και το ταλέντο μου στη ζωγραφική στο MS Paint! Λίγα χρόνια αργότερα, ένιωσα πολύ hacker όταν έπαιξα το πρώτο μου crack-αρισμένο παιχνίδι (Age Of Empires II), μέχρι να μπει το Internet στη ζωή μου με τη γνωστή dial-up σύνδεση (54kbps) και το χρούτσου-χρούτσου στη γραμμή. Με τα πολλά, κατάλαβα ότι τα μπλιμπλίκια και η πληροφορική ήταν μονόδρομος, οπότε είπα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να κάνω το hobby μου επάγγελμα. Από το 2009 ταλαιπωρώ το Παν/μιο Πειραιά και τον εαυτό μου στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.