ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Σε δύο διαφορετικές ταχύτητες ταξιδεύει ο ήχος στον Άρη!

Η ταχύτητα του ήχου δεν είναι μία σταθερά, καθώς αλλάζει ανάλογα με την πυκνότητα και τη θερμοκρασία του μέσου στο οποίο κινείται. Όσο πιο πυκνό το μέσο, τόσο πιο γρήγορα κινείται. Στην ατμόσφαιρα της Γης κινείται με 343 μέτρα το δευτερόλεπτο στους 20 βαθμούς Κελσίου και με 1.480 μέτρα το δευτερόλεπτο στο νερό.

Η ατμόσφαιρα του Άρη είναι πολύ πιο αραιή από τη Γης, περίπου 0.020kg/m3 σε σχέση με τα 1.2kg/m3 στη Γη. Αυτό αναμενόμενα σημαίνει πως ο ήχος στον Άρη ταξιδεύει πιο αργά από τη Γη. Ωστόσο χάρη στα μικρόφωνα του Perseverance Rover, οι επιστήμονες ανακάλυψαν κάτι που δεν έχουμε συναντήσει ξανά. Ο ήχος στον Άρη ταξιδεύει σε δύο διαφορετικές ταχύτητες.


Εξαιτίας των μοναδικών ιδιοτήτων των μορίων του διοξειδίου του άνθρακα σε χαμηλή πίεση, ο Άρης είναι ο μόνος βραχώδης πλανήτης στο Ηλιακό σύστημα του οποίου η ατμόσφαιρα προκαλεί αλλαγή στην ταχύτητα του ήχου στο μέσο της ακουστικής συχνότητας (20 Hertz – 20.000 Hertz).

 

Βρέθηκε λοιπόν πως ο ήχος διασχίζει την ατμόσφαιρα κοντά στην επιφάνεια με ταχύτητα 240 μέτρα το δευτερόλεπτο. Ωστόσο σε συχνότητες άνω των 240 Hertz, η δόνηση των μορίων του διοξειδίου του άνθρακα δεν προλαβαίνει να επανέλθει σε ηρεμία και ως αποτέλεσμα ο ήχος ταξιδεύει 10 μέτρα το δευτερόλεπτο ταχύτερα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν κάποιος στεκόταν στην επιφάνεια του Άρη, θα άκουγε πρώτα τις υψηλές συχνότητες ενός ήχου πριν φτάσουν τα μπάσα. Οι επιστήμονες σκοπεύουν να συνεχίσουν να παρατηρούν πώς οι καθημερινές αλλά και οι εποχιακές αλλαγές στην ατμόσφαιρα του Άρη επηρεάζουν τον ήχο.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

 

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε