ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Samsung & Google: Διεύρυνση συνεργασίας για το smart home

Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με την Google, αναβαθμίζοντας τη διαλειτουργικότητα του έξυπνου σπιτιού. Χάρη σε αυτή τη συνεργασία, μέσα στους επόμενους μήνες, οι χρήστες των Samsung Galaxy smartphones και tablets θα μπορούν να ενσωματώνουν εύκολα συσκευές συμβατές με το Matter στα οικοσυστήματα SmartThings και Google Home.

Έως σήμερα, οι ιδιοκτήτες smart home αντιμετώπιζαν δυσκολίες με τη σύνδεση των συσκευών τους σε πολλά, διαφορετικά οικοσυστήματα. Η σύνδεση συσκευών μεταξύ οικοσυστημάτων συχνά απαιτούσε πολλά βήματα για τη σύνδεση λογαριασμών σε διαφορετικές εφαρμογές, μια διαδικασία που δεν λειτουργούσε πάντα προς τις δύο κατευθύνσεις. Συνεπώς, οι χρήστες έπρεπε να θυμούνται ποιες εφαρμογές και διεπαφές μπορούσαν να ελέγξουν ή να αυτοματοποιήσουν από μια συγκεκριμένη συσκευή. Πλέον με το Matter και τη δυνατότητα πολλαπλών διαχειριστών που ενσωματώνει, οι χρήστες μπορούν να συνδέουν απευθείας τις συσκευές τους σε πολλαπλές εφαρμογές και οικοσυστήματα, απολαμβάνοντας μεγαλύτερη ευελιξία και επιλογές.

Όταν οι χρήστες μεταβούν στην εφαρμογή SmartThings, θα ενημερώνονται για τις συσκευές Matter που έχουν συγχρονιστεί με το Google Home, ενώ θα τους δίνεται η επιλογή να ενσωματώσουν εύκολα τις συσκευές αυτές στο SmartThings και αντίστροφα. Πλέον, είτε οι χρήστες θέλουν να ελέγχουν το έξυπνο σπίτι τους μέσα από την εφαρμογή SmartThings είτε μέσω του Google Nest Hub, οι συσκευές θα είναι πάντα εκεί.

Το διαβάσαμε