ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Samsung Display: Θα παρέχει πάνω από το 80% όλων των οθονών για τα iPhone 14

O αναλυτής Ross Young της DSCC (Display Supply Chain Consultants) υποστηρίζει πως η Samsung Display κυριαρχεί στην αποστολή πάνελ για iPhone. Πληροφορίες εκ των έσω αναφέρουν πως η Apple προμηθεύτηκε το 82% των πάνελ από τη Samsung, το 12% από την κορεατική εταιρεία LG Display και το υπόλοιπο 6% από την κινεζική BOE.

Το άρθρο αποκάλυψε ότι το Pro Max της σειράς θα έχουν αρχικά πάνελ αποκλειστικά της Samsung. Η LG φαίνεται πως έχει δυσκολίες να συμβαδίσει με τη ζήτηση και αντιμετωπίζει τεχνικές προκλήσεις, ενώ θα ξεκινήσει να παρέχει πάνελ από τον Σεπτέμβριο.

Αντιθέτως, η κινεζική ΒΟΕ είναι ικανή να κατασκευάσει πολλά περισσότερα πάνελ αλλά, μετά το συμβάν που κλόνισε τη σχέση της με την Apple, η αποστολή της έχει περιοριστεί σε ποσότητα και στα non Pro μοντέλα μόνο.

Το μερίδιο, τέλος, της Samsung είναι παρόμοιο με αυτό που ήταν στη σειρά iPhone 13 όταν και παρείχε το 83% όλων των πάνελ.

Σύμφωνα με τον Young, οι αποστολές από εργοστάσια προβολής σε εργοστάσια συναρμολόγησης ήταν 1,8 εκατομμύρια τον Ιούνιο, 5,35 εκατομμύρια τον Ιούλιο, πάνω από 10 εκατομμύρια τον Αύγουστο και πάνω από 16,5 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι η Apple ετοιμάζεται να έχει τουλάχιστον 34 εκατομμύρια μονάδες για τους πρώτους τρεις μήνες των πωλήσεων του iPhone 14.

Η εκδήλωση Far Out θα πραγματοποιηθεί στο Κουπερτίνο στις 7 Σεπτεμβρίου. Εκεί αναμένουμε τέσσερα τηλέφωνα – iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Θα δούμε επίσης το νέο chipset A16 που θα τροφοδοτεί μόνο τις εκδόσεις Pro, καθώς και νέα smartwatches.

Το διαβάσαμε