ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Samsung: Νωρίτερα το beta Android 13;

Μεγάλες πιθανότητες συγκεντρώνει το γεγονός η Samsung να κάνει διαθέσιμη τη beta έκδοση του Android 13 νωρίτερα από ότι περιμέναμε. Παρόλο που μόνο μερικά από τα κορυφαία τηλέφωνα έχουν αναβαθμιστεί σε Android 12, η εταιρία έχει κάνει ήδη γνωστό ότι έρχεται η επόμενη ενημέρωση, το Android 13. Στη Google έχουν δημοσιευθεί δύο previews της συγκεκριμένης έκδοσης. Η σταθερή version μπορεί να κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2022, δύο μήνες νωρίτερα από ότι πέρυσι. Με αυτή τη λογική, η δοκιμαστική έκδοση ενδέχεται να έρθει και αυτή πιο γρήγορα.

Σύμφωνα με το SamMobile, είναι πιθανό η Samsung να κινηθεί πιο γρήγορα όσον αφορά στις δοκιμές beta του Android 13 και του One UI 5.0 και μάλιστα μέσα στους επόμενους τρείς με τέσσερις μήνες. Κάνοντας τα μαθηματικά μπορούμε να καταλάβουμε ότι αυτό μπορεί να συμβεί από τον Ιούλιο. Πιθανότατα οι χρήστες της Νότιας Κορέας να είναι οι πρώτοι που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συγκεκριμένες ενημερώσεις και ύστερα να υπάρξει επέκταση και για άλλες χώρες. Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι πέρυσι υπήρξαν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα beta, όταν ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2021.

Προτεραιότητα για τη νέα ενημέρωση One UI 5.0, θα έχουν οι πιο top συσκευές, όπως η σειρά Galaxy S22, καθώς και τα φημολογούμενα Galaxy Z Fold 4 και Flip 3. Η μεσαία κατηγορία, αλλά και παλιότερες συσκευές premium, θα πάρουν σειρά αργότερα.

Το Android 12 θεωρείται ως μία από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος που έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Αυτό υποδηλώνει ότι η έκδοση Android 13 ίσως να μη φέρνει πολλές ή μεγάλες αλλαγές, ωστόσο διαθέτει πολλές βελτιώσεις και βοηθητικά προγράμματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται: περισσότερες επιλογές θεμάτων Material You, ενημερωμένο γραφικό στοιχείο Now Playing, εναλλακτική ρύθμιση ρολογιού οθόνης κλειδώματος, υποστήριξη εγγενούς ήχου Bluetooth LE, επαναλαμβανόμενη λειτουργία Μην ενοχλείτε, άνοιγμα ειδοποιήσεων σε διαχωρισμένη οθόνη και υποστήριξη για δύο γραμμές σε μία μόνο eSIM.

 

Το διαβάσαμε