ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Right to Repair: Έρχεται το νέο νομοσχέδιο!

Η περίφημη πρόταση Right to Repair (ή Δικαίωμα στην Επισκευή αν θέλετε) υπερψηφίστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μάλιστα με μόλις 3 ψήφους κατά, όπερ σημαίνει ότι πολύ σύντομα θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις που αφορούν τόσο τους κατασκευαστές, όσο και εμάς τους τελικούς καταναλωτές.
Σε γενικές γραμμές το Right to Repair θα υποχρεώσει τους κατασκευαστές να σχεδιάζουν με τέτοιο τρόπο τα προϊόντα τους έτσι ώστε να αντέχουν περισσότερο και να μπορούν να επισκευαστούν σχετικά εύκολα, αντί να οδηγούν τους καταναλωτές στην αγορά νέων συσκευών. Σημειώνετε ρητά, επίσης, πως θα πρέπει να παρέχουν εύκολη πρόσβαση στους τελικούς χρήστες και στα εξουσιοδοτημένα κέντρα επισκευής με εξαρτήματα και αντίστοιχα εγχειρίδια.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι το 79% των Ευρωπαίων πολιτών συμφωνούν με τις προτάσεις του και το 77% θα προτιμούσε να έχει τη δυνατότητα επισκευής των συσκευών του, αντί να προχωρά σε αντικατάσταση τους.

Εκτός από το θέμα της επισκευής, το προσχέδιο απαιτεί να αυξηθεί χρονικά η επίσημη εγγύηση που δίνουν οι κατασκευαστές (για την ώρα είναι τα 2 χρόνια), γεγονός που θα οδηγήσει ακόμη περισσότερους καταναλωτές στην επιλογή της επισκευής.

Από τη στιγμή που πέρασε με τόσο ισχυρή πλειοψηφία η πρόταση, το επόμενο στάδιο είναι να προχωρήσει η συγγραφή του τελικού νομοσχεδίου και η επικύρωση του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάτι που αναμένεται ότι θα γίνει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2022. Δεν αποκλείεται ότι οι πρόσφατες κινήσεις των Apple και Samsung για προγράμματα Self Repair να αποτελούν προάγγελο των εξελίξεων στην ΕΕ.Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε