ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Πότε το PC/ Laptop σου θα σταματήσει να λαμβάνει ενημερώσεις!

Με τα Windows 11 πλέον να πλησιάζουν, μεγάλο μέρος των χρηστών αναρωτιέται τι θα συμβεί με τα Windows 10 και πότε η Microsoft θα σταματήσει  την υποστήριξη.  Η απάντηση στο ερώτημα αυτό βρίσκεται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας η οποία αναφέρει ότι τα Windows 10 Home, τα Windows 10 Pro και τα Windows 10 Enterprise όπως και οι εκδόσεις Windows 10 Education,θα σταματήσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις στις 14 Οκτωβρίου του 2025.

PC

 Μετά την λήξη της επίσημης υποστήριξε εκ μέρους της εταιρείας,  ο χρήστης καλείται να αναβαθμιστεί στην επόμενη έκδοση του λειτουργικού τα Windows 11. Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι μόλις οι ενημερώσεις ασφαλείας θα σταματήσουν είσαι πλέον μόνος σου.  Οποιαδήποτε ευπάθεια βρεθεί στα Windows 10 μετά από αυτές τις ημερομηνίες δεν θα επιδιορθωθεί.  Τουλάχιστον τα ευχάριστα νέα είναι ότι τα Windows 11 περιλαμβάνουν πολλά νέα χαρακτηριστικά, επομένως η αναβάθμιση για τους περισσότερους θα είναι καλοδεχούμενη.

Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα Windows 10 δεν θα σταματήσουν μαγικά να λειτουργούν τον Οκτώβριο του 2025. Παρά το γεγονός ότι η Microsoft σταματά τις ενημερώσεις.  Με λίγα λόγια θα μπορείς να συνεχίσεις κανονικά τη χρήση τους, όπως έκαναν τόσοι άλλοι με προηγούμενες εκδόσεις. Ωστόσο η ασφάλειά σου δεν θα είναι πλέον εγγυημένη.

Το διαβάσαμε

korinious
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα 90s. Στην ηλικία των 6 ετών πληκτρολογούσα ήδη ακατάληπτες φράσεις στο MSWord του υπολογιστή που έτρεχε Win95 στο σπίτι. Παράλληλα, ξεδίπλωνα και το ταλέντο μου στη ζωγραφική στο MS Paint! Λίγα χρόνια αργότερα, ένιωσα πολύ hacker όταν έπαιξα το πρώτο μου crack-αρισμένο παιχνίδι (Age Of Empires II), μέχρι να μπει το Internet στη ζωή μου με τη γνωστή dial-up σύνδεση (54kbps) και το χρούτσου-χρούτσου στη γραμμή. Με τα πολλά, κατάλαβα ότι τα μπλιμπλίκια και η πληροφορική ήταν μονόδρομος, οπότε είπα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να κάνω το hobby μου επάγγελμα. Από το 2009 ταλαιπωρώ το Παν/μιο Πειραιά και τον εαυτό μου στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.