ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Play Store: Δημοφιλής εφαρμογή υποκλέπτει προσωπικά δεδομένα!

Μια εφαρμογή, προσβάσιμη στο Play Store, που μετράει ήδη εκατοντάδες χιλιάδες downloads, μπορεί να υποκλέπτει προσωπικά στοιχεία και ειδικά τους κωδικούς των λογαριασμών σας.

Ο λόγος για την εφαρμογή «Craftsart Cartoon Photo Tools» που έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 100.000 downloads αλλά δυστυχώς περιέχει μια έκδοση του κακόβουλου λογισμικού «Facestealer Android».

Δημοφιλής εφαρμογή στο Play Store υποκλέπτει προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με τους ειδικούς η εφαρμογή λειτουργεί κανονικά ως ένα εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών. Ωστόσο, πίσω από αυτό κρύβεται ένα «μικρό κομμάτι [κακόβουλου] κώδικα που γλιστρά εύκολα κάτω από το ραντάρ της ασφάλειας του Store», εξήγησαν. Το Facestealer είναι μια γνωστή απειλή για τα Android που έχει εισχωρήσει στο Google Play και στο παρελθόν.

Όταν η εφαρμογή εκκινείται για πρώτη φορά, καθοδηγεί τον χρήστη στην κύρια σελίδα σύνδεσης στο Facebook και ζητά από τους χρήστες να συνδεθούν πριν μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή.

Από εκεί, το κακόβουλο λογισμικό προχωρά σε κλοπή των δεδομένων και ανεβάζει πληροφορίες από τους λογαριασμούς των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένων διευθύνσεων email και διευθύνσεων IP, αριθμών τηλεφώνου, ιστορικών συνομιλιών και μηνυμάτων, στοιχεία πιστωτικών καρτών, λίστες φίλων και άλλα.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε