ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Pixel 8: Ίσως έρθει με τροποποιημένο chipset της Samsung

Οι φήμες για το επόμενο chipset Tensor 3 ολοένα και πληθαίνουν και κάνουν λόγο για ένα τροποποιημένο chipset της Samsung.

Από ότι φαίνεται ο επεξεργαστής Exynos 2300 της Samsung μπορεί να αποκτήσει νέα ζωή με τη μορφή του επόμενου προσαρμοσμένου τσιπ της Google, το οποίο αναμένεται να τροφοδοτεί την επερχόμενη σειρά Pixel 8.

Θυμίζουμε ότι παρόλο που υπήρχαν φήμες ότι το Exynos 2300 (κωδική ονομασία Quadra) θα παραλειφθεί από τη Samsung. Αυτό το chipset δεν θα κυκλοφορήσει, πράγματι, αλλά το τμήμα ημιαγωγών της εταιρείας φέρεται να ετοιμάζει μια τροποποιημένη έκδοση αυτού του τσιπ για το Tensor 3.

Το τσιπ Tensor, το οποίο παρουσίασε η Google πριν από δύο χρόνια, είναι ένας προσαρμοσμένος επεξεργαστής που έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για smartphone Pixel. Το τσιπ Tensor πρώτης γενιάς για τη σειρά Pixel 6 βασίστηκε σε μια τροποποιημένη έκδοση του Exynos 2100 της Samsung, ενώ το περσινό Tensor 2 για το Pixel 7 βασίστηκε στο Exynos 2200.

Σύμφωνα με αναφορές, το Exynos 2300 (ή Quadra όπως είπαμε) θα διαθέτει έναν ισχυρό πυρήνα CPU Cortex-X3 που θα λειτουργεί σε μέγιστη συχνότητα 3,09 GHz, μαζί με τέσσερις πυρήνες Cortex-A715 χρονισμένους στα 2,65 GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A510 χρονισμένους στα 2,1 GHz. Θα έχει επίσης την ημι-προσαρμοσμένη GPU Xclipse 930 της Samsung, η οποία βασίζεται στην αρχιτεκτονική RDNA2 της AMD και έχει μέγιστη ταχύτητα 1,4 GHz.

Στο συνέδριο προγραμματιστών Google I/O 2023 τον Μάιο, η Google είναι πιθανό να επιδείξει μια σειρά από άλλα προϊόντα, όπως το Pixel 7a, το Pixel Fold και το Pixel Tablet, ενώ η σειρά Pixel 8 θα έρθει αργότερα φέτος.

Το διαβάσαμε