ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Pixel 7 series: Μάλλον θα υποστηρίζει Bluetooth LE Audio

Η νέα σειρά Google Pixel 7 ενδέχεται να υποστηρίζει έναν νέο κωδικοποιητή Bluetooth, σύμφωνα με νέα ευρήματα από το 9to5Google. Το Android 13 έφερε υποστήριξη για το «Bluetooth LE Audio» χρησιμοποιώντας τον κωδικοποιητή LC3, ο οποίος φέρνει βελτιώσεις στη συνολική εμπειρία ακρόασης και στην ποιότητα του ήχου.

Στα ευρήματα, μια πρόσφατη αλλαγή κώδικα Android αποκάλυψε ένα συγκεκριμένο αρχείο XML με την ένδειξη “le_audio_codec_setting.xml”. Μια ανταλλαγή μηνυμάτων αναφέρει ότι αυτό το αρχείο XML σχετίζεται με το «P22» και το «P23a». Το πρώτο αναφέρεται στα Pixel 7 και 7 Pro ενώ το «P23a» σε ένα μελλοντικό μοντέλο Pixel 7a που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Aυτά φέρνουν το συμπέρασμα ότι η νέα δυνατότητα Bluetooth LE Audio θα υποστηρίζεται από τα νέα τηλέφωνα Pixel. Εικάζεται ότι η Google έχει προσθέσει υποστήριξη για αυτόν τον κωδικοποιητή LC3 που ενεργοποιείται από το chipset δεύτερης γενιάς Google Tensor.

Ο κωδικοποιητής ήχου LC3 θα μπορεί να συμπιέζει τον ήχο πιο αποτελεσματικά και μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να χρησιμοποιεί περισσότερο ή λιγότερο bandwidth . Για να μπορέσει να επωφεληθεί ο καταναλωτής θα πρέπει τόσο το smartphone Android όσο και η συσκευή ήχου να υποστηρίζουν τον ίδιο κωδικοποιητή. Άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν την απόδοση ισχύος σε σύγκριση με τους κλασικούς κωδικοποιητές Bluetooth, τα ακουστικά TWS θα μπορούν να λαμβάνουν ταυτόχρονες ροές ήχου και μια νέα λειτουργία “Auracast” θα μπορεί να μεταδίδει ήχο σε πολλούς δέκτες ταυτόχρονα.

Το Google Pixel Buds Pro που κυκλοφόρησε πρόσφατα δεν υποστηρίζει επί του παρόντος το LC3, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε ότι μια μελλοντική ενημέρωση θα μπορούσε ενδεχομένως να το κάνει διαθέσιμο στο μέλλον.

Τα Google Pixel 7 και 7 Pro θα κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με φήμες, θα διατεθούν για προπαραγγελία από τις 6 Οκτωβρίου με γενική διαθεσιμότητα στις 13 Οκτωβρίου.

Το διαβάσαμε