ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Pixel 7/Pixel 7 Pro: Η Google επιβεβαιώνει ότι είναι μόνο 64-bit

Όλες οι συσκευές Android που υποστηρίζουν εφαρμογές 64 bit, υποστηρίζουν παράλληλα και τις παλαιού τύπου εφαρμογές 32 bit. Στο Blog Android Developers, η Google επιβεβαιώνει ότι τα Google Pixel 7 και Pixel 7 Pro είναι τα πρώτα τηλέφωνα Android που υποστηρίζουν αποκλειστικά εφαρμογές 64-bit.

Σύμφωνα με την εταιρεία υπάρχουν μερικά πλεονεκτήματα από την κατάργηση της υποστήριξης για εφαρμογές 32-bit. Εκτός από τη μείωση της χρήσης RAM, βελτιώνει και την απόδοση και την ασφάλεια. Η Google αναμένει ότι με την πάροδο του χρόνου, οι συσκευές χωρίς υποστήριξη για εφαρμογές 32 bit θα γίνουν ολοένα και πιο κοινές. Έτσι, έκανε την κίνηση με τα Pixel 7 και 7 Pro επειδή πιστεύει ότι το οικοσύστημα Android είναι έτοιμο να κάνει τη μετάβαση.

Όπως υποστηρίζει η Google, αυτή η διαμόρφωση είναι ταχύτερη επειδή οι εφαρμογές 64 bit μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οδηγίες και πόρους που δεν είναι διαθέσιμοι σε εφαρμογές 32 bit. Ισχυρίζεται επίσης ότι οι σύγχρονες CPU μπορούν να παρέχουν έως και 25% ταχύτερη απόδοση όταν διακοπεί η υποστήριξη 32 bit. Επιπλέον, αυτή η διαμόρφωση μπορεί να ελευθερώσει 150 MB μνήμης RAM, η οποία χρησιμοποιείται είτε εκτελούνται εφαρμογές 32 bit είτε όχι.

Οι προγραμματιστές ενθαρρύνονται να ξεκινήσουν τη δοκιμή εφαρμογών και ενημερώσεων για συσκευές μόνο 64 bit. Υπάρχουν ήδη διαθέσιμα εργαλεία προγραμματιστή για τη δοκιμή ζητημάτων συμβατότητας με τη νέα διαμόρφωση.

Τέλος, η Google μας υπενθυμίζει ότι οι συσκευές μόνο 32 bit θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν Android Go, Android TV και Android Wear και ότι τα ABI 32 bit θα πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζονται.

Το διαβάσαμε