ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Pixel 7: Τα φημολογούμενα specs δείχνουν μικρή απόκλιση από το Pixel 6

Η αποκάλυψη του Pixel 7 είναι προ των πυλών αλλά το απογοητευτικό είναι πως οι φήμες το θέλουν ίδιο με τον προκάτοχό του, Pixel 6.

Το Pixel 7 θα διαθέτει το νέο chipset Tensor G2, το οποίο θα φέρει ορισμένες σημαντικές ενημερώσεις στη GPU, την NPU, το μόντεμ και άλλα hardware, βασικά στα πάντα εκτός από την CPU. Εντυπωσιακές βαθμολογίες από τα τεστ δεν περιμένουμε αλλά θα φέρει αναβάθμιση στο hardware για το λογισμικό της Google, το οποίο είναι και το πιο σημαντικό.

Σχετικά με τα υπόλοιπα specs της συσκευής, ο Yogesh Brar δημοσίευσε ένα φύλλο προδιαγραφών, το οποίο μοιάζει σαν παιχνίδι «βρείτε τις διαφορές». Έχει οθόνη OLED 6,3” με ανάλυση FHD+ και ρυθμό ανανέωσης 90 Hz. Αυτό είναι ένα δέκατο της ίντσας μικρότερο από την οθόνη του Pixel 6, αλλά εκτός από αυτό, τα άλλα είναι ίδια.

Προχωρώντας στις κάμερες, έχουμε μια κύρια 50MP και ultrawide 12MP, χρησιμοποιώντας τους ίδιους αισθητήρες GN1 και IMX381, αντίστοιχα. Η κάμερα selfie από ότι φαίνεται θα αυξηθεί στα 11MP (από 8MP), η οποία θα έχει αυτόματη εστίαση. Η σχεδίαση «visor» υπάρχει ακόμα, απλώς η παλέτα χρωμάτων είναι διαφορετική φέτος.

Το Pixel 7 αναμένεται να έχει μπαταρία χωρητικότητας 4.700 mAh περίπου, πολύ κοντά στα 4.614 mAh της μπαταρίας του Pixel 6. Επίσης, η υποστήριξη φόρτισης αναφέρεται ως 30W, αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα δύο τηλέφωνα 6 και 6 Pro φορτίζουν στα 21-23W, όχι στα 30W.

Αναφέραμε ήδη το chipset G2, το νέο μοντέλο υποτίθεται ότι θα συνοδεύεται και από το τσιπ ασφαλείας Titan, πιθανώς μια νέα έκδοση. Το γιατί δεν ενσωματώθηκε στο G2 είναι ασαφές.

Ακόμα, το G2 chipset θα συνοδεύεται από το τσιπ ασφαλείας Titan, ίσως μια νέα έκδοσή του. Το τηλέφωνο φέρεται να έχει ρυθμιστεί με 8 GB μνήμης RAM και θα προσφέρει δυνατότητα επιλογής αποθήκευσης 128 GB ή 256 GB, όπως πέρυσι. Θα κυκλοφορήσει με Android 13, φυσικά, αλλά και τα τρέχοντα Pixel θα ενημερωθούν γρήγορα σε αυτήν την έκδοση.

Τα Pixel 7 και 7 Pro θα ανακοινωθούν στις 6 Οκτωβρίου και θα τεθούν σε προπαραγγελία την ίδια ημέρα με πιθανή ημερομηνία αποστολής είναι η 13 Οκτωβρίου. Τα δύο μοντέλα φημολογείται ότι κοστίζουν το ίδιο με τους προκατόχους τους, δηλαδή 600 $ για το Pixel 7 και 900 $ για το Pro.

Το διαβάσαμε