ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Pixel 4 έλαβε κατά λάθος ενημέρωση με Android 13

Το Android 13 βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία δοκιμής beta και υπολογίζουμε την τελική σταθερή έκδοση του λειτουργικού συστήματος να είναι έτοιμη για κυκλοφορία τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Ωστόσο, ένας κάτοχος Pixel 4 έλαβε πρόσφατα την ενημέρωση Android 13 στις 23 Ιουνίου, εβδομάδες νωρίτερα. Ο αριθμός έκδοσης ήταν TP1A.220603.002.A1.

Ο τύπος δεν είχε εγγραφεί στο πρόγραμμα Android 13 Beta for Pixel και κάποια στιγμή έλαβε μια ειδοποίηση για μια ενημέρωση για το Android 13. Χωρίς να καταλαβαίνει τον σκοπό, την κατέβασε και την εγκατέστησε.

Μετά την κατά λάθος ενημέρωση, ο κάτοχος του Pixel 4 συνειδητοποίησε ότι το Google Pay δεν λειτουργούσε. Στο πρόβλημα δεν έδωσε λύση ούτε η επανεγκατάσταση της εφαρμογής, ούτε η επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Από ότι φαίνεται, η έκδοση του Android 13 που έλαβε αυτός ο κάτοχος του Pixel 4 ήταν μια ειδική παραλλαγή beta που η Google διανέμει σε υπαλλήλους και η οποία έγινε κατά λάθος διαθέσιμη σε τουλάχιστον έναν χρήστη.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για μια τέτοια είδηση αφού κάτι ανάλογο φαίνεται να συμβαίνει κάθε χρόνο.

Πληροφορίες για το φέρνει αυτή η ενημέρωση αναφέρονται στο MyDrivers. Με το Android 13, οι χρήστες όχι μόνο θα μπορούν να αντιστοιχίσουν τα χρώματα και την εμφάνιση των εικονιδίων εφαρμογών της Google με την ταπετσαρία που χρησιμοποιείται στο τηλέφωνο, αλλά θα μπορούν επίσης να αντιστοιχίσουν και εικονίδια εφαρμογών τρίτων με την ταπετσαρία. Ένα νέο widget αναπαραγωγής μουσικής θα διαθέτει μια “κυματιστή” γραμμή προόδου αναπαραγωγής.

Ακόμα, οι χρήστες θα μπορούν να ορίσουν μια γλώσσα για μια συγκεκριμένη εφαρμογή που να είναι διαφορετική από τη ρύθμιση κύριας γλώσσας του τηλεφώνου. Το νέο εργαλείο επιλογής φωτογραφιών θα επιτρέπει σε έναν χρήστη να μοιράζεται ορισμένες φωτογραφίες με μια εφαρμογή χωρίς να δίνει σε αυτήν την εφαρμογή ανοιχτή πρόσβαση στην πλήρη βιβλιοθήκη φωτογραφιών του.

Τα μοντέλα Pixel που λαμβάνουν την ενημέρωση Android 13 φέτος περιλαμβάνουν τα Pixel 4, Pixel 4 XL, Pixel 4a, Pixel 4a (5G), Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6, Pixel 6 Pro.

Το διαβάσαμε