ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Office 13: Τέλος οι αναβαθμίσεις, τι θα συμβεί;

Η Microsoft φρόντισε να ενημερώσει τους χρήστες του Office 13 ότι σταματάει τις αναβαθμίσεις ασφαλείας στις 11 Απριλίου 2023. Με αυτόν τον τρόπο προειδοποιεί ότι η χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος, μετά το τέλος των security updates, δε θα θεωρείται πλέον ασφαλής.

Office 13, Office 13: Τέλος οι αναβαθμίσεις, τι θα συμβεί;

Μάλιστα, το πήγε και ένα βήμα παραπέρα αναφέροντας πως αν κάποιος συνεχίσει να δουλεύει το Office 13, όχι μόνο κινδυνεύει να εκτεθεί σε διάφορους κινδύνους, αλλά και να παραβιάσει τους όρους συμμόρφωσης της Microsoft. Για όποιον πίστευε ότι θα μπορεί να επιβιώσει και χωρίς τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η εταιρεία με έδρα το Redmond διακόπτει και την τεχνική υποστήριξη καθώς και τις διορθώσεις των διαφόρων bug.

Office 13, Office 13: Τέλος οι αναβαθμίσεις, τι θα συμβεί;

Η Microsoft από τη μεριά της τονίζει την αναγκαιότητα αναβάθμισης σε νεότερες version όχι μόνο του Office 13, αλλά συνολικότερα των εφαρμογών που ανήκουν στο διάσημο Microsoft 365, έτσι ώστε όσοι τις χρησιμοποιούν να λαμβάνουν συνεχώς τα απαραίτητα update. Σύμφωνα με το How to Geek το office 365, μία από τις εφαρμογές του Microsoft 365, δημιουργήθηκε με σκοπό την άμεση αναβάθμισή του στην τελευταία έκδοση.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως και η υποστήριξη του Office 2016 και του Office 2019 για Windows σταματάει να αναβαθμίζεται στις 14 Οκτωβρίου 2025, ενώ το Office 2019 για Mac λήγει στις 10 Οκτωβρίου 2023.

Για να είμαστε πάντως δίκαιοι θα πρέπει να πούμε ότι πέρασε μια δεκαετία από την πρεμιέρα του Office 13, τον Ιανουάριο του 13, και τη θέση του έχει πάρει εδώ και καιρό το Office 16 που κυκλοφόρησε το 2015.

Το διαβάσαμε