ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

O Google Chrome πιάνει τα… 100 και φέρνει νέα χαρακτηριστικά


Google Chrome 100, O Google Chrome πιάνει τα… 100 και φέρνει νέα χαρακτηριστικά

Έφτασε αισίως τα 100 ο Google Chrome, κατακτώντας ένα ορόσημο αναφορικά με τις εκδόσεις του και φέρνει μαζί κάποια νέα στοιχεία. Οι παρατηρητικοί έχουν ήδη σημειώσει ότι αλλαγμένο είναι και το εικονίδιό του.

Ο Google Chrome 100 έχει ένα αντίστοιχο εικονίδιο ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα στο οποίο είναι διαθέσιμος. Η έκδοση αυτή έχει συγκεκριμένα API, τα οποία αναμένεται να αλλάξουν από την έκδοση 101 και έπειτα. Η Google καλεί τους developers να ελέγχουν τακτικά τα sites τους, σχετικά με τη λειτουργία τους με τις νέες εκδόσεις του Chrome, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ασυμβατότητες και προβλήματα.

Google Chrome 100, O Google Chrome πιάνει τα… 100 και φέρνει νέα χαρακτηριστικά

Ένα νέο στοιχείο που έρχεται στον Google Chrome 100 είναι το Multi-Screen Window Placement API, κάτι που επιτρέπει σε κάποιο χρήστη που έχει πολλές οθόνες συνδεδεμένες στον υπολογιστή του να χρησιμοποιεί την κάθε οθόνη για μία συγκεκριμένη εφαρμογή ή εργασία. Η Google φέρνει το παράδειγμα της παρουσίασης, το οποίο τοποθετεί τα slides σε μία οθόνη και τις σημειώσεις στην άλλη.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

Το διαβάσαμε