ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Ο Ελον Μάσκ αγόρασε Twitter και η μετοχή πήγε πάνω 25%!

Μεγάλο μερίδιο στο Twitter απέκτησε ο Έλον Μασκ, με την είδηση να εκτοξεύει τη μετοχή του κοινωνικού δικτύου άνω του 25% προσυνεδριακά στα περίπου 49,40 δολάρια ανά μετοχή.

Σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν τη Δευτέρα στις ρυθμιστικές αρχές, ο CEO της Tesla πλέον κατέχει 73.486.938 μετοχές του Twitter, που αντιστοιχούν σε ποσοστό συμμετοχής 9,2%. Η αξία του μεριδίου ανέρχεται στα 2,89 δισ. δολάρια, βάσει της τιμής κλεισίματος της μετοχής του Twitter την Παρασκευή στα 39,31 δολάρια. Με την τρέχουσα τιμή, ξεπερνά τα 3,6 δισ. δολάρια.

Η μετοχή του Twitter είχε να καταγράψει τέτοια άνοδο από το 26,8% που σημειώθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 2009.

Η επένδυση του Μασκ, έρχεται την ώρα που η μετοχή του Twitter άρχισε να ανακάμπτει έπειτα από ένα δύσκολο 2021, σε σύγκριση με άλλα κοινωνικά δίκτυα αλλά και την ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά. Από τις αρχές του έτους, η μετοχή έχει υποχωρήσει 9,1%, άλλα την Παρασκευή έκλεισε πάνω από το χαμηλό 20 μηνών των 32,42 δολαρίων που κατέγραψε στις 7 Μαρτίου. Το 2021, η μετοχή του Twitter «βυθίστηκε» 20,2%.

Πάνω από 80 εκατομμύρια followers

Ο 50χρονος Μασκ χρησιμοποιεί συχνά την πλατφόρμα του Twitter και έχει πάνω από 80 εκατομμύρια followers.

Τον περασμένο μήνα είχε ξεκινήσει μια δημοσκόπηση στον λογαριασμό του όπου ρωτούσε το κοινό του εάν το Twitter συμμορφώνεται με τις αρχές του ελεύθερου λόγου. Όταν πάνω από το 70% απάντησαν «όχι» στο ερώτημα, ο Μασκ ρώτησε εάν χρειάζεται μια νέα πλατφόρμα, ενώ αποκάλυψε πως σκέφτεται σοβαρά να ξεκινήσει τη δική του πλατφόρμα.

Ο Μασκ είναι μια από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες στο Twitter. Ωστόσο, στο παρελθόν κάποιες από τις αναρτήσεις του δημιούργησαν έντονους «πονοκεφάλους» στον επικεφαλής της Tesla.

Στις 7 Αυγούστου του 2018 ο Μασκ είχε τουιτάρει ότι είχε «εξασφαλισμένη χρηματοδότηση» για να βγάλει την Tesla από το χρηματιστήριο όταν η μετοχή φτάσει τα 420 δολάρια ανά μετοχή. Οι 12 μήνες που ακολούθησαν μετά από αυτή την ανάρτηση ήταν «τρενάκι του τρόμου» για τον Μασκ και τους μετόχους της Tesla. Εκείνη την εποχή, η αυτοκινητοβιομηχανία είχε επιδόσεις ρεκόρ, ωστόσο βρέθηκε αντιμέτωπη με αγωγές, κρατική έρευνα και απολύσεις. Ο Μασκ πέτυχε επίσης διακανονισμό με την SEC στο πλαίσιο του οποίου εγκατέλειψε το ρόλο του προέδρου της Tesla. Το επίμαχο tweet:

Σημειώνεται ότι ο Έλον Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με συνολική καθαρή αξία σχεδόν 273 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

 


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Μοίρασε την γνώση…Το διαβάσαμε