ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

O Ντόναλντ Τραμπ μηνύει Facebook, Twitter και YouTube


O Ντόναλντ Τραμπ μηνύει Facebook, Twitter και YouTube

Ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κινείται δικαστικά εναντίον του Facebook, του Twitter και του YouTube. Ο Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίζεται ότι τόσο εκείνος όσο και άλλοι συντηρητικοί πολιτικοί έχουν λογοκριθεί από τα κοινωνικά δίκτυα.

Την ανακοίνωση για την πρόθεσή του να κινηθεί δικαστικά εναντίον του Facebook, του Twitter και του YouTube την ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ σε μία συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησε να επιστρέψουν άμεσα οι λογαριασμοί του εκεί, έπειτα από τη διαγραφή τους λόγω του περιεχομένου που ανέβαζε.

Facebook, Twitter και YouTube πήραν την απόφαση της επιβολής εμπάργκο στον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο, καθώς θεωρήθηκε ότι μέσω των λογαριασμών του εκεί υποκινούσε αναταραχές και διέδιδε προϊόντα παραπληροφόρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν στρέφεται μόνο ενάντια στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και εναντίον των CEOs, δηλαδή του Mark Zuckerberg, του Jack Dorsey, καθώς και του Sundar Pichai. Δεν είναι αυτή η πρώτη φορά που ο πρώην Πρόεδρος τα βάζει με τα social media, αλλά τώρα η διαμάχη του μαζί τους ακολουθεί την δικαστική οδό.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Το διαβάσαμε

korinious
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα 90s. Στην ηλικία των 6 ετών πληκτρολογούσα ήδη ακατάληπτες φράσεις στο MSWord του υπολογιστή που έτρεχε Win95 στο σπίτι. Παράλληλα, ξεδίπλωνα και το ταλέντο μου στη ζωγραφική στο MS Paint! Λίγα χρόνια αργότερα, ένιωσα πολύ hacker όταν έπαιξα το πρώτο μου crack-αρισμένο παιχνίδι (Age Of Empires II), μέχρι να μπει το Internet στη ζωή μου με τη γνωστή dial-up σύνδεση (54kbps) και το χρούτσου-χρούτσου στη γραμμή. Με τα πολλά, κατάλαβα ότι τα μπλιμπλίκια και η πληροφορική ήταν μονόδρομος, οπότε είπα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να κάνω το hobby μου επάγγελμα. Από το 2009 ταλαιπωρώ το Παν/μιο Πειραιά και τον εαυτό μου στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.