ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

O ανταγωνιστής του TikTok από την Google


YouTube Shorts: O ανταγωνιστής του TikTok από την Google

Περισσότερες από 100 χώρες του κόσμου έχουν πλέον τη δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας YouTube Shorts, της απάντησης της Google στο TikTok. To YouTube Shorts ξεκίνησε πέρυσι από την Ινδία, επεκτάθηκε σε 26 χώρες, με άλλες 100 χώρες να προστίθενται στη λίστα.

Το YouTube Shorts θα είναι διαθέσιμο όπου διατίθεται και το YouTube, με την πλατφόρμα της διάδοσης βίντεο σε μικρή διάρκεια, όπως ακριβώς συμβαίνει με το TikTok, το οποίο έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία και είναι λογικό να κεντρίζει το ενδιαφέρον του YouTube, σε τέτοιο βαθμό, ώστε να θέλει να δημιουργήσει τον ανταγωνιστή του.

Ένα στοιχείο που τονίζει ως πλεονέκτημα του το YouTube Shorts είναι το γεγονός ότι βρίσκεται ενσωματωμένο στο οικοσύστημα του YouTube και της Google, με links που οδηγούν στα YouTube videos στα οποία βασίστηκε ο δημιουργός για το βίντεο μικρής διάρκειας. Το TikTok, από τη μεριά του δίνει βίντεο μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας στους χρήστες του, επομένως, εδώ φαίνεται πως δημιουργείται ένα πλαίσιο ανταγωνισμού στον κόσμο του online video.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Το διαβάσαμε

korinious
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα 90s. Στην ηλικία των 6 ετών πληκτρολογούσα ήδη ακατάληπτες φράσεις στο MSWord του υπολογιστή που έτρεχε Win95 στο σπίτι. Παράλληλα, ξεδίπλωνα και το ταλέντο μου στη ζωγραφική στο MS Paint! Λίγα χρόνια αργότερα, ένιωσα πολύ hacker όταν έπαιξα το πρώτο μου crack-αρισμένο παιχνίδι (Age Of Empires II), μέχρι να μπει το Internet στη ζωή μου με τη γνωστή dial-up σύνδεση (54kbps) και το χρούτσου-χρούτσου στη γραμμή. Με τα πολλά, κατάλαβα ότι τα μπλιμπλίκια και η πληροφορική ήταν μονόδρομος, οπότε είπα να ακολουθήσω το ένστικτό μου και να κάνω το hobby μου επάγγελμα. Από το 2009 ταλαιπωρώ το Παν/μιο Πειραιά και τον εαυτό μου στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων.