ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

NSO “Pegasus”: Σχεδιάζει απολύσεις μετά την παραίτηση του CEO

Ο συνιδρυτής της ισραηλινής εταιρείας τεχνολογίας NSO Group Technologies γνωστής για το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus, Shalev Hulio ανακοίνωσε ότι παραδίδει τις λειτουργίες της εταιρείας στον επικεφαλής επιχειρησιακό διευθυντή Yaron Shohat ως μέρος αναδιάρθρωσης της εταιρείας η οποία θα επικεντρωθεί εκ νέου στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η NSO θα μειώσει επίσης τον αριθμό των εργαζομένων της και φέρεται να σχεδιάζει να απολύσει περίπου 100 υπαλλήλους.

Η αναδιάρθρωση έρχεται καθώς ο Όμιλος NSO συνεχίζει να αντιμετωπίζει τον έλεγχο τόσο από τις κυβερνήσεις όσο και από άλλες εταιρείες τεχνολογίας. Τον Νοέμβριο του 2021, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ πρόσθεσε την NSO σε μια “black list” , απαγορεύοντας ουσιαστικά τις αμερικανικές εταιρείες να συναλλάσσονται με την εταιρεία εκτός εάν λάβουν ρητή άδεια για να το κάνουν.

Τον ίδιο μήνα, η Apple μήνυσε την NSO για να «την λογοδοτήσει» επειδή επέτρεψε στις κυβερνήσεις να κατασκοπεύουν ακτιβιστές και δημοσιογράφους.

“Τα προϊόντα της εταιρείας παραμένουν σε υψηλή ζήτηση από τις κυβερνήσεις και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου λόγω της τεχνολογίας αιχμής και της αποδεδειγμένης ικανότητάς της να βοηθά αυτούς τους πελάτες στην καταπολέμηση του εγκλήματος”, δήλωσε ο Yaron Shohat. «Η NSO θα διασφαλίσει ότι οι πρωτοποριακές τεχνολογίες της εταιρείας χρησιμοποιούνται για νόμιμους και άξιους σκοπούς».

Η NSO δήλωσε πέρυσι ότι έχει αρνηθεί να πουλήσει το λογισμικό υποκλοπής Pegasus σε 55 χώρες, ενώ το 15% των πιθανών πωλήσεων του Pegasus απορρίφθηκαν το προηγούμενο έτος λόγω ανησυχιών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το διαβάσαμε