ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Nintendo: Εξαφάνισε τον οδηγό στρατηγικής Super Mario 64 από το 1996!

Μετά από απαίτηση της Nintendo -που υποθέτουμε έχει να κάνει με παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας- ένας εξαιρετικά προσεγμένος οδηγός στρατηγικής για το Super Mario 64 από το 1996 τέθηκε offline.

Ο οδηγός «Super Mario 64 Complete Clear Guide Book» δεν είναι ένας απλός οδηγός στρατηγικής. Είναι γεμάτος με ολοσέλιδες εικόνες πραγματικών τρισδιάστατων διοραμάτων που απεικονίζουν τις εμβληματικές πίστες του Super Mario 64 και δείχνουν στους παίκτες που ακριβώς να πάνε και τι να κάνουν. Περιλαμβάνει και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, όπως σχόλια προγραμματιστών, τα οποία δίνουν στους αναγνώστες διάφορες behind-the-scenes πληροφορίες.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Kotaku, οι σαρώσεις του οδηγού ήταν διαθέσιμες στο Internet Archive χάρη στην Comfort Food Video Games ωστόσο η Nintendo ήρθε σε επαφή με τους διαχειριστές της ιστοσελίδας και ζήτησε να αφαιρεθούν οι εικόνες. «Δυστυχώς, το archive.org μου έστειλε το συνηθισμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ειδοποίησης κατάργησης, διαμηνύοντάς μου ότι η Nintendo of America αμφισβήτησε τα πνευματικά δικαιώματα της σάρωσης με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί» διαβάζουμε σε δήλωση της Comfort Food Video Games.

 

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η Nintendo of America ενδιαφέρθηκε ξαφνικά να απομακρύνει από το Internet έναν αρχαίο οδηγό στρατηγικής που ποτέ δεν πωλήθηκε σε χώρα της Δύσης. Αναμφισβήτητα, θα υπάρχουν νομικής φύσεως λόγοι και ξέρουμε ότι η Nintendo είναι υπερπροστατευτική με την πνευματική της ιδιοκτησία. Ο μοναδικός πλέον τρόπος για να δείτε τον πλήρη οδηγό «Super Mario 64 Complete Clear Guide Book» είναι να αγοράσετε κάποιο μεταχειρισμένο αντίτυπο online. Αν μάλιστα τσεκάρετε στο eBay δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάποιον ωστόσο να είστε προετοιμασμένοι ότι θα πληρώσετε αρκετά χρήματα (κάπου κοντά στα $300).Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…Το διαβάσαμε