ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Netflix: Σύντομα το νέο συνδρομητικό πακέτο με διαφημίσεις

Η συνδρομητική πλατφόρμα στοχεύει να περιορίσει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης
Στο τέλος της χρονιά αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο φθηνότερο συνδρομητικό πακέτο με διαφημίσεις που ετοιμάζει εδώ και καιρό το Netflix.

Σύμφωνα με τους The New York Times, το Netflix το νέο πακέτο θα κυκλοφορήσει πολύ νωρίτερα από όσο περίμεναν όλοι.

Η διοίκηση της streaming υπηρεσίας ανέφερε στους υπαλλήλους της ότι η νέα αυτή βαθμίδα που βασίζεται στις διαφημίσεις, θα μπορούσε να ξεκινήσει έως το τέλος του 2022.

Συγκεκριμένα, το Netflix εξήγησε ότι αυτό το πακέτο θα ξεκινήσει μάλλον τους τελευταίους μήνες του 2022, από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο.

etflix00

Με αυτή της κίνηση, η συνδρομητική πλατφόρμα στοχεύει να περιορίσει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, μια αποστολή που έχει αναλάβει εδώ και αρκετό καιρό.

Πριν λίγες μέρες, η εταιρεία δημοσιεύοντας τα οικονομικά της αποτελέσματα γνωστοποίησε στους επενδυτές πως η βάση των συνδρομητών της συρρικνώθηκε κατά 200.000 παγκοσμίως. Μπορεί το νούμερο να μην είναι τεράστιο για μια πλατφόρμα εκατομμυρίων συνδρομητών, είναι ωστόσο ενδεικτικό του γεγονότος ότι το Netflix έχει «πέσει σε τοίχο». Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ίδιας της πλατφόρμας, ενδέχεται να χάσει άλλους 2 εκατομμύρια συνδρομητές μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Το χαστούκι ήταν μεγάλο για τη streaming πλατφόρμα, η οποία ήλπιζε πως θα είχε προσελκύσει 2,5 εκατομμύρια νέους συνδρομητές μέσα στο τρίμηνο, σε σύγκριση με τους 4 εκατομμύρια νέους χρήστες που είχε καταφέρει να αποκτήσει το 2021 μέσα στην αντίστοιχο χρονική περίοδο.

Την ίδια στιγμή, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 7,78 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τα 7,93 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ η Netflix ανέφερε καθαρά κέρδη 3,53 δολαρίων/μετοχή, υψηλότερα από τις προβλέψεις για κέρδη 2,89 δολαρίων/μετοχή.

Φυσικά, μεγάλο μερίδιο της πτώσης οφείλεται και στον πόλεμο στην Ουκρανία, αφού η απόσυρση του Netflix από τη Ρωσία στοίχησε τους 700.000 συνδρομητές της χώρας. Συγχρόνως, η αύξηση τιμών που προηγήθηκε τον Ιανουάριο, είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν άλλοι 600.000 συνδρομητές. Εν τέλει, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 το Netflix προσέλκυσε 1,1 εκατομμύρια νέους χρήστες, για να αντισταθμίσει κάπως την κατάσταση και να φτάσει στον τελικό απολογισμό των -200,000 συνδρομητών. Των ανακοινώσεων, ακολούθησε «βουτιά» για τη μετοχή της εταιρείας η οποία έπεσε στα «τάρταρα» (-20%) στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street .

Πού οφείλεται η πτώση του Netflix

Για τους περισσότερους που έχουν έστω και επιφανειακή σχέση με το streaming, η έννοια των online σειρών-ταινιών είναι συνυφασμένη με το Netflix τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, από την πανδημία -όπου ο κινηματογράφος και οι εταιρείες παραγωγής βίωσαν μεγάλη κρίση- πολλές γιγαντιαίες εταιρείες μπήκαν για τα καλά στο παιχνίδι των streaming πλατφορμών. Το AppleTV μάλιστα πέρασε στη… στροφή το Netflix καθώς έγινε φέτος η πρώτη πλατφόρμα που κερδίζει Oscar καλύτερης ταινίας με το «CΟDA».

Επίσης, αρκετοί από τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του Netflix προσφέρουν φθηνότερα πακέτα με υποστήριξη διαφημίσεων, συμπεριλαμβανομένων των Hulu, HBO Max και Paramount+. Τον περασμένο μήνα η Disney ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα διαφημιστικά υποστηριζόμενο πρόγραμμα Disney+ από τα τέλη του 2022 στις ΗΠΑ. Ενώ, και το AmazonPrime είναι πλέον δυνατός παίκτης στον τομέα του streaming.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε