ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Netflix: Η αρχή του τέλους για το password sharing

To Netflix, εδώ και περίπου ένα χρόνο, έχει πάρει πολύ στα σοβαρά ένα από τα ζητήματα που θεωρεί ότι πλήττουν σημαντικά τα έσοδα της πλατφόρμας streaming, το password sharing. Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε να βάλει τέλος στην πρακτική των συνδρομητών του να μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασής τους με άλλα άτομα εκτός νοικοκυριού.

Μετά από μεγάλη δοκιμαστική περίοδο, το Netflix καταστέλλει τώρα την κοινή χρήση κωδικών στις ΗΠΑ. Οι χρήστες που μοιράζονται τους κωδικούς πρόσβασής τους θα λάβουν ένα email από την πλατφόρμα που θα τους αποδίδει αυτή την πρακτική και θα διευκρινίζει ότι έχουν το δικαίωμα να μοιράζονται έναν λογαριασμό μόνο με μέλη του ίδιου φυσικού νοικοκυριού.

Η εταιρεία δίνει δύο επιλογές: ή την εξαγωγή ενός προφίλ χρήστη σε έναν νέο, ανεξάρτητο λογαριασμό επί πληρωμή ή η πληρωμή 8 $ το μήνα για την προσθήκη ενός “έξτρα μέλους” στον λογαριασμό. Τα επιπλέον μέλη μπορούν να συνεχίσουν να παρακολουθούν ενώ μένουν εκτός του κύριου νοικοκυριού αλλά περιορίζονται στη μετάδοση ροής σε μία συσκευή κάθε φορά και μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο μία συσκευή για την αποθήκευση πολυμέσων που έχετε λάβει. Αυτή η επιλογή είναι επίσης διαθέσιμη μόνο για πλήρως πληρωμένα προγράμματα και δεν υποστηρίζεται σε προγράμματα που επιδοτούνται με διαφημίσεις. Ούτε το βασικό πρόγραμμα των 10 $ δεν περιλαμβάνεται, καθώς περιορίζεται σε μία μόνο ροή.

Το Netflix υποστηρίζει ότι οι χρήστες του δεν έχουν αποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, νευριασμένοι με τις αλλαγές, αντιθέτως εχει αναφέρει αύξηση συνδρομητών σε ορισμένες αγορές όπου η καταστολή έχει ήδη ξεκινήσει.

Το διαβάσαμε