ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

NASA: Ο πύραυλος που θα πάει στη Σελήνη!

Μετά από μία δεκαετία ανάπτυξης, η NASA παρουσίασε το θηριώδη πύραυλο για την επιστροφή της στη Σελήνη στο πλαίσιο του Project Artemis. Το Space Launch System (SLS) αποτελείται από ένα τεράστιο κεντρικό στάδιο με τέσσερις κινητήρες στο μέγεθος ενός αυτοκινήτου, δύο δευτερεύοντες πυραύλους στις δύο πλευρές και το διαστημικό σκάφος Orion στην κορυφή του.

Η πρώτη εκδοχή του SLS ονομάζεται Artemis I και για πρώτη φορά βγήκε από το Vehicle Assembly Building της NASA για να δοκιμαστεί στην εξέδρα εκτόξευσης στο Kennedy Space Center της Florida.


 

Η ειδική πλατφόρμα μεταφοράς, μετακινεί αυτή τη στιγμή τον πύραυλο προς την πλατφόρμα εκτόξευσης 6 χιλιόμετρα μακριά και η μεταφορά του αναμένεται να διαρκέσει έως και 12 ώρες. Μόλις φτάσει θα πραγματοποιηθούν διάφορες δοκιμές, από την 8ωρη διαδικασία φόρτωσης του πυραύλου με καύσιμα, μέχρι την αντίστροφη μέτρηση έως και 10 δευτερόλεπτα πριν την εκτόξευση. Αν όλα πάνε καλά, το Artemis I θα εκτοξευτεί τον Ιούνιο, με σκοπό να θέσει το Orion σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη. Η αποστολή θα είναι μη επανδρωμένη και το Orion θα επιστρέψει έπειτα στη Γη. Αν η πρώτη αποστολή είναι επιτυχημένη, η δεύτερη θα είναι ίδια αλλά αυτή τη φορά επανδρωμένη.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…Το διαβάσαμε