ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Microsoft: Στόχος κυβερνοεπίθεσης πηγαίος κώδικας προϊόντων

Η ομάδα Lapsus$ έγινε ευρύτερα γνωστή τους προηγούμενους μήνες όταν κατάφερε να υποκλέψει δεδομένα από μεγάλες εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας, όπως οι Nvidia, Samsung και Okta. Τελευταίο της «κατόρθωμα» ότι κατάφερε να διεισδύσει στο δίκτυο της Microsoft.

Η ομάδα προχώρησε σε μία ανάρτηση ενός αρχείου, μεγέθους 37GB, το οποίο υποστηρίζει ότι περιέχει μέρος (ποσοστό 45%) του πηγαίου κώδικα της μηχανής αναζήτησης Bing και της ψηφιακής βοηθού Cortana, αμφότερα προϊόντα της Microsoft. Επίσης, αναφέρει ότι υπέκλεψε και σε ποσοστό 90% τον πηγαίο κώδικα της εφαρμογής Bing Maps.

Microsoft: Κυβερνοεπίθεση με λεία τον πηγαίο κώδικα προϊόντων

Η αμερικανική εταιρεία προχώρησε, μετά την ανάρτηση, σε διερεύνηση του θέματος και επιβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη ομάδα διείσδυσε σε «έναν και μόνο λογαριασμό» από όπου έκλεψε τμήματα του πηγαίου κώδικα ορισμένων προϊόντων της.

Μία ανάρτηση στην ιστοσελίδα αφιερωμένη σε θέματα ασφαλείας της Microsoft, αναφέρει ότι ερευνητές έχουν θέσει υπό παρακολούθηση την ομάδα Lapsus$ εδώ και εβδομάδες και ότι έχει εντοπίσει λεπτομέρειες για ορισμένες μεθόδους που χρησιμοποιεί για να διεισδύσει στα συστήματα των θυμάτων της.

Παράλληλα, η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο κώδικας που διέρρευσε δεν είναι κρίσιμης σημασίας ώστε να χαρακτηριστεί σοβαρός κίνδυνος και ότι η ομάδα αντίδρασης της εταιρείας τερμάτισε τη δραστηριότητα των χάκερς.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft παραδέχεται ότι δέχθηκε κυβερνοεπίθεση και μέρος πηγαίου κώδικα προϊόντων της διέρρευσε. Το ίδιο είχε συμβεί και μετά την υπόθεση SolarWinds.

Η Lapsus$ έχει υποστηρίξει κατά το πρόσφατο παρελθόν ότι έχει αποκτήσει πρόσβαση σε δεδομένα των Okta, Samsung, Ubisoft, Nvidia. Ενώ οι Samsung και Nvidia παραδέχθηκαν ότι όντως υπήρξε διαρροή δεδομένων, η Okta από την πλευρά της υποστήριξε ότι «οι υπηρεσίες της δεν υπέστησαν διαρροή και παραμένουν πλήρως λειτουργικές».


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…

Το διαβάσαμε