ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Μη προσβάσιμα παιχνίδια των PS3 και PS Vita λόγω.. bug

Λήγουν τα παιχνίδια σε παλαιότερες κονσόλες της Sony; Κι όμως με bug γίνεται!

Χρήστες που προσπάθησαν να παίξουν κάποια από τα ψηφιακά τους παιχνίδια σε PS Vita ή PS3 ενδεχομένως να ήρθαν αντιμέτωποι με κάποιου είδους πρόβλημα. Όπως αναφέρθηκε από την ιστοσελίδα Kotaku, χρήστες ανέφεραν προβλήματα με μια περίεργη ημερομηνία λήξης που εμφανίστηκε σε ορισμένα παιχνίδια.

Το πιο περίεργο βέβαια είναι ότι τα παιχνίδια υποτίθεται ότι έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου 1969! 52 χρόνια πριν ή 37 πριν από την επίσημη κυκλοφορία του PS3. Το πρόβλημα δεν επηρεάζει όλα τα παιχνίδια αλλά περιορίζεται σε κλασσικούς τίτλους όπως το Chrono Cross και το Final Fantasy VI.

Χρήστης του Twitter δημοσίευσε μια εικόνα στην οποία φαίνεται πως το πρόβλημα υπάρχει και στην κλασσική έκδοση PSOne των Chrono Cross και Chrono Trigger. Προφανώς, το πρόβλημα εμφανίστηκε αφότου κατέβασε ξανά το παιχνίδι και αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να το παίξει σε PS3 ή PS Vita.


 

Άλλοι χρήστες ανέφεραν επίσης προβλήματα με το Rune Factory Oceans, το Super Street Fighter IV Arcade Edition, το Final Fantasy VI και το Gex: Enter the Gecko. Ένας άλλος χρήστης ισχυρίστηκε ότι όλοι οι ψηφιακοί του τίτλοι στο Vita είχαν λήξει.

Με τη Sony να μην έχει δώσει ακόμη λύση, αρκετοί προσπάθησαν να κάνουν επαναφορά της κονσόλας τους, να εγγραφούν ξανά στο PlayStation Plus ή ακόμη και να επαναφέρουν τις άδειες παιχνιδιών τους. Ωστόσο, τίποτα δεν φαίνεται να λειτουργεί.

Εντωμεταξύ, η ημερομηνία λήξης είναι λίγο πριν την εποχή του Unix Epoch, ένα σύστημα που μετρά τον αριθμό των δευτερολέπτων από τότε που ξεκίνησε το Unix. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τα μεσάνυχτα GMT της 1ης Ιανουαρίου 1970.

Είναι πιθανό ότι κάποιου είδους σφάλμα επηρεάζει τις βάσεις δεδομένων της Sony και επαναφέρει αυτή τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Και επειδή το Unix Epoch είναι GMT, όποιος ζει δυτικά του Ηνωμένου Βασιλείου καταλήγει με την ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου 1969. Τώρα αυτό γιατί ξαφνικά επηρέασε τους καταλόγους των PS3 και PS Vita δεν είναι σαφές.

Ίσως αυτό κάνει πιο ξεκάθαρο το γεγονός ότι η Sony κάνει «κάτι» με τα ψηφιακά καταστήματα των PS3 και PS Vita. Η εταιρεία προσπάθησε να τα κλείσει πέρυσι, υποχωρώντας μόνο μετά από μεγάλη πίεση των χρηστών και αργότερα αφαίρεσε την επιλογή πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας ή PayPal, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την αγορά παιχνιδιών.


Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι’ αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε. Μην ξεχάσετε να βρείτε όλα τα άρθρα μας στις ειδήσεις της Google.Στην περίπτωση που θέλετε ν’ αντιγράψετε ή να χρησιμοποιήσετε μέρος ή ολόκληρο το άρθρο, μπορείτε να το κάνετε εφόσον αναφέρετε σαν πηγή το iTechNews.gr.


 

Πηγή

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι για τις πιο HOT προσφορές της ημέρας  και ακόμη περισσότερες  στο κανάλι μου στο Telegram και κάντε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook.

Θα χαρώ να βοηθήσω και να απαντήσω απορίες σας. Θα με βρείτε στο Messenger ως Unpackman Review. Αφήστε μου ένα σχόλιο στο βίντεο ή στείλετε μου ένα email στο [email protected]. Κάντε SUBSCRIBE και πατήστε την ειδοποίηση () στο κανάλι μου.

Unpackman

Μοίρασε την γνώση…Το διαβάσαμε