ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ

Meta: Εγκαινιάζει ψηφιακό κατάστημα ρούχων για να ντύσετε το avatar σας

Η Meta εγκαινιάζει ένα κατάστημα ρούχων ψηφιακών σχεδιαστών που ονομάζεται «Meta Avatars Store». Την ανακοίνωση έκανε ο CEO Mark Zuckerberg κατά τη διάρκεια ενός Instagram Live με την αντιπρόεδρο των συνεργασιών μόδας του Instagram Eva Chen.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσοι άνθρωποι θα θέλουν να ξοδέψουν χρήματα για να ντύσουν τα avatar τους με ρούχα επώνυμων σχεδιαστών, αλλά ο Zuckerberg πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο οι χρήστες θα εκφράζονται καλύτερα.

Το εικονικό κατάστημα θα λειτουργεί σε Facebook, Instagram και Mesenger και όσοι θέλουν θα το επισκέπτονται για να ψωνίζουν ρούχα για τα avatar τους. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθουν κολεξιόν από Balenciaga, Prada και Thom Browne, ενώ για τιμές ούτε λόγος. Εννοείται πως οι επιλογές ρούχων που είναι δωρεάν θα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Σύμφωνα με τον Zuckerberg, αυτό που θέλουν μελλοντικά είναι να γίνει το κατάστημα μια ανοιχτή αγορά όπου οι προγραμματιστές θα μπορούν να δημιουργούν και να πουλούν ρούχα.

«Ξεκινάμε το Avatars Store στο Facebook, το Instagram και το Messenger, ώστε να μπορείτε να αγοράζετε ψηφιακά ρούχα για το στυλ του avatar σας. Τα ψηφιακά αγαθά θα είναι ένας σημαντικός τρόπος έκφρασης του εαυτού σας στο μετασύμπαν και ένας μεγάλος μοχλός της δημιουργικής οικονομίας. Είμαι ενθουσιασμένος που θα προσθέσω περισσότερες επωνυμίες και θα το φέρω σύντομα και στο VR», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Meta Avatars Store θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ταϊλάνδη και το Μεξικό.

Το διαβάσαμε